Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin 69. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin 69. Kuruluş Yıl Dönümü

Kuzey Kore lideri Kim Jong un, kuruluş yıl dönümü törenine katılmaması spekülasyonlara neden oldu.

10.10.2014 11:49

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, İşçi Partisi'nin 69. kuruluş yıl dönümü törenine katılmaması, sağlığıyla ilgili spekülasyonlara neden oldu.

Bir süredir kamuya açık yerlerde görünmeyen 31 yaşındaki Kim Jong-un, bugün de İşçi Partisi'nin 69. kuruluş yıl dönümü nedeniyle büyükbabası Kim Il-sung ve babası Kim Jong-il'in mozolelerine yapılan resmi ziyarete katılmadı.

Geçen yıllarda iki kez bu törenlere katılan Kim Jong-un'un, bu senekine katılmaması, sağlığının yerinde olmadığı yönünde spekülasyonlara yol açtı.

Kim, son olarak 3 Eylül'de başkent Pyongyang'da bir konser izlemiş, bundan sonra kamuya açık yerlerde görüntülenmemişti.

Babası Kim Jong-il'in ölümünden sonra 2011 yılında Kuzey Kore liderliğine gelen Kim Jong-un'un, devlet televizyonunda yayınlanan bir görüntüde topalladığının fark edilmesi üzerine sağlığıyla ilgili soru işaretleri doğmuştu.

Kim'in geçen ay Yüksek Halk Meclisi'nin toplantısına katılmaması şüpheleri güçlendirmişti.

Kuzey Kore liderinin yokluğunda ülkeyi kimin yönettiği sorusu, dikkatleri, Kim gibi İsviçre'de öğrenim görmüş 20'li yaşlarındaki kız kardeşi Kim Yo-jong'a yöneltmişti.

Merkezi Seul'de bulunan Kuzey Kore Entelektüeller Dayanışması adlı düşünce kuruluşu, Kim Yo-jong'un, ağabeyine vekalet ettiğini iddia etmişti.

Bu, Kim'in kamuoyunun gözü önünden ilk kayboluşu değil. Kuzey Kore lideri, 2012 yılı Haziran ayında da resmi basın tarafından 23 gün boyunca görüntülenmemişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin 69. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement