Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde Konser Verdi

Ladik Çocuk Korosu Suşehri\'nde Konser Verdi

Samsun'un Ladik ilçesinde kurulan, Aynı Toprağın Farklı Ezgileri adlı projede Dünden Bugüne Söylüyorum sloganlı Çocuk Korosu Suşehri'nde konser verdi.

09.06.2014 11:40  Güncelleme: 11:49

Samsun'un Ladik ilçesinde kurulan, "Aynı Toprağın Farklı Ezgileri" adlı projede "Dünden Bugüne Söylüyorum" sloganlı Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde konser verdi.

İlçede bulunan kapalı halk pazar alanında düzenlenen konserde, Ladik ilçesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ufuk Gökcan şefliğinde 28 kişiden oluşan çocuk korosu, Türkçe, Gürcüce, Çerkezce, Lazca, Arapça, Ermenice, Makedonca, Arnavutça, Rumence, Zazaca ve Azerice şarkılar söylediler.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi yaptığı konuşmada, "O dönemde Ladik Kaymakamlık görevindeydim. Müzik Öğretmeni Ufuk Gökcan tarafından bana iletilen bu projenin biran önce hayata geçirilmesini istedim. Şuanda başarılı bir proje hayatına devam ediyor. Bizim gibi idarecilerin meyveleri bu güzide öğrencilerimizdir. Türk Kültürünü ve Türk müziğini bir adım öne getirecek bir nesil ve öğrenci grubu yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Çocuk korusunun kurulması ile ilgili bilgi veren Tarih öğretmeni Mustafa Çift projenin günümüze ışık tutacak örnek bir proje olduğunu söyledi.

Programda, iki kız öğrenci tarafından Ermenice ve Türkçe olarak farklı dilde seslendirilen "Sarıgelin" türküsü herkesin beğenisini kazandı.

Karadeniz folklor oyunlarını ve ege yöresine ait zeybek oyunlarının da oynandığı program, plaket töreniyle sona erdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement