Ladik Ziraat Odası Başkanı Demir'den Uyarı - Son Dakika
Güncel

Ladik Ziraat Odası Başkanı Demir'den Uyarı

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, kurbanlık nakli yapacak üreticilerin uyması gereken kurallar hakkında uyarıda bulundu.

26.08.2016 10:31

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, kurbanlık nakli yapacak üreticilerin uyması gereken kurallar hakkında uyarıda bulundu.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pek çok hayvan hastalığının nakillerden kaynaklandığı belirtti.

Bu nedenle hayvan naklinin önem taşıdığını dile getiren Demir, "Nakli yapılacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşıları yapılmış ve kulak küpeleri olmalıdır. İl ve ilçeden başka il ve ilçelere yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevklerinde yetkili kuruluşlardan veteriner sağlık raporu alınması zorunludur." dedi.

Özellikle Kurban Bayramı döneminde hayvan taşımacılığının arttığına dikkati çeken Demir, "Hayvan taşıyacak araç sahiplerinin nakliyeci yetki belgesi bulunmalıdır. Hayvanların bakımından sorumlu kişi de bakıcı yeterlilik belgesi almalıdır. Belirtilen şartlara haiz olmayan hayvanlar için kesinlikle veteriner sağlık raporu düzenlenemeyecek ve bu hayvanların pazarlanmasına izin verilmeyecek. Aksine hareket edenler hakkında idari para cezası uygulanacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ladik Ziraat Odası Başkanı Demir'den Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement