Larende Taziye Evinde Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Güncel

Larende Taziye Evinde Çalışmalar Başladı

Larende Taziye Evinde Çalışmalar Başladı

Karaman Belediyesi'nin Larende Mahallesi'ne yapacağı, aynı zamanda Sümer ve Yenişehir Mahallesi sakinlerine de hitap edecek olan Taziye Evi'nin temeli atıldı.

21.05.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Larende Mahallesi Şöförler Odası araç parkı arkasına inşa edilen tek katlı ve 355 m2 kapalı alana sahip Larende Taziye Evi'nde; bay ve bayanların ayrı oturabileceği salonlar, Çocuk bakım odası, Mescit ve Mutfak bölümü olacak.

Belediyeciliğin sadece yol yapımı ve kentin temizliği olmadığını, bunun yanında halkın manevi ihtiyaçlarını da karşılamak gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yapımına başlanan Larende Taziye evi hakkında şunları söyledi:

"Taziye kültürü büyüklerimizden bize kalan bir miras. Bizler de bu değeri gelecek nesillere aktararak yaşatılmasını amaçlıyoruz. Şu an Kazalpa meydanı ve şehir mezarlığı olmak üzere 2 farklı bölgede Taziye Evimiz var. Şimdi de Larende Mahallemizde modern bir taziye evi inşaatına başladık. Burası Sümer ve Yenişehir Mahallerinde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet edecek. Bu yıl içinde çalışmaları tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Larende Taziye Evinde Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement