Lbgti Üyeleri İzmit'te Gösteri Yaptı: "Lgbti'ler Görünmezlik Cenderesinden Kurtuldu" - Son Dakika
Güncel

Lbgti Üyeleri İzmit'te Gösteri Yaptı: "Lgbti'ler Görünmezlik Cenderesinden Kurtuldu"

Lbgti Üyeleri İzmit\'te Gösteri Yaptı: "Lgbti\'ler Görünmezlik Cenderesinden Kurtuldu"

Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LBGTİ) üyesi bir grup İzmit'te nefret cinayetleri ve eşcinsillere karşı yapılan saldırıları kınadı.

25.05.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LBGTİ) üyesi bir grup İzmit'te nefret cinayetleri ve eşcinsillere karşı yapılan saldırıları kınadı. Yapılan açıklamada ise, baskılara rağmen Türkiye'de LGBTİ'lerin görünmezlik cenderesinden artık tümden kurtulduğu belirtildi.

İzmit'te dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve gökkuşağı renklerinden oluşan bayraklarıyla biraraya gelen LGBTİ üyeleri, ilginç pankartlarıyla da dikkat çekti. Burada yapılan açıklamada 12 Eylül askeri vesayetinin diktasının yarattığı baskı rejiminin eşcinselleri ve transları da yok etmeye çalıştığı belirtilerek, "İşte bu aynı rejim çok da don değiştirme ihtiyacı duymadan tüm hızıyla hayatlarımıza müdahale etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz 17 mayıs'tan buyarna yine birçok arkadaşımızı nefret cihnayetleri, intiharlar ve iş cinayetlerinde kaybettik. Hotoroseksist tahakküm yine hayatlarımızı gaspetti, örgütlenme özgürlüğümüzü hedef aldı. Homofobi ve transfobi evlerde, okullarda, işyerlerinde taarruzunu hiç durmadan devam ettirdi."

Açıklamada, LGBTİ realitesinin geri dönülmez şekilde ayan beyan artık ortada olduğu da belirterek, "Her ne kadar anayasal tanınma konusunda devlet direniyor olsa da LGBTİ'ler Türkiye'de görünmezlik cenderesinden artık tümden kurtulmuştur." denildi. LGBTİ üyesi eşcinsellerin gösterisi vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lbgti Üyeleri İzmit'te Gösteri Yaptı: 'Lgbti'ler Görünmezlik Cenderesinden Kurtuldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement