Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Çatışmalar

Libya'da Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği birlikler ile Tobruk hükümetine bağlı güçlerin Garyan kentinde çatıştığı bildirildi.

26.04.2015 18:04

Libya'da Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği birlikler ile Tobruk hükümetine bağlı güçlerin Garyan kentinde çatıştığı bildirildi.

Garyan Askeri Konsey Başkanı Miftah Şenkade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli General Halife Hafter'e bağlı Zintan milislerinin El-Kavvaliş bölgesine iki günden bu yana askeri yığınak yaptığını ve bugün Grad füzeleriyle Vadi el-Hay ve Buşiybe bölgelerine saldırı düzenlediğini belirtti.

MGK'ye bağlı güçlerin komutanı Tahir el-Garabli de başkent Trablus'un batısında yer alan Raşfane bölgesi ve El-Vatıyye Hava Üssü'nde çıkan çatışmaların ardından sükunetin hakim olduğunu söyledi.

Kaddafi rejimine karşı 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmiş ancak darbe girişimi ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre ve Trablus hükümetinin desteklediği Fecr-i Libya ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement