Linkedln'de Yanlış Olarak Bilinen 8 Ayrıntı! - Son Dakika
Teknoloji

Linkedln'de Yanlış Olarak Bilinen 8 Ayrıntı!

Linkedln\'de Yanlış Olarak Bilinen 8 Ayrıntı!

Profesyonel iş dünyasının sosyal ağı Linkedln'in özellikleri arasında bilinmeyen veya yanlış bilinen 8 farklı detay yatıyor!

27.08.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel iş dünyasının sosyal ağı Linkedln'in özellikleri arasında bilinmeyen veya yanlış bilinen 8 farklı detay yatıyor! İşte ayrıntılar…

Sosyal paylaşım platformları arasında popülerliğini iş dünyasından gelen kullanıcısıyla korumayı başaran Linkedln, zaman zaman birçok deneyimli yöneticinin ve çalışanın yeni bir işe sahip olmasına imkan sağlıyor. 2003 yılında kurulduğu günden beri hızla büyüyen, sosyal ağ platformu, 300 milyonun üzerinde üyeye ev sahipliği yapıyor.

Linkedln'in çalışma sistemine, nelerin paylaşıldığına veya CV'lerin nasıl koyulabileceğine dair birçok özellik ve bilginin, kullanıcılar tarafından yanlış anlaşıldığı öne sürüldü. Shutterstock.com tarafından dikkat çekilen 8 yanlış detayı, şimdi sizlerle maddeler halinde inceleyelim:

Yalnızca ağımdaki kişilerle bağlantı kurabilirim!

Diğer sosyal ağlara kıyasla resmi yönü biraz daha ağır basan Linkedln'de ağınızdaki insanlarla özel mesajlaşmalar yapabileceğiniz gibi, tanımadığınız veya dolaylı arkadaşlıklar için ağınıza ekleyebilir ve mesajınızı direkt olarak gelen kutusuna gönderebilirsiniz. Bu özelliği Facebook'tan da biliyoruz; tek farkı ise minimal düzeyde de olsa ücret ödemeye gerek yok.

Sadece bağlantı kurabildiğim üyelere mesaj gönderebilirim!

Aslında bu özellik de yanlış biliniyor. Belki de Linkedln'in en yaygın yanlış bilgisi budur. Az önce bahsettiğimiz Facebook ile fark bu özellikle yok oluyor. Üye olduğunuz kişi ya da gruplarla, ücretli Inmails özelliğini kullanarak iletişim kurabilirsiniz.

Tanımadığım insanların gönderdiği bağlantı talepleri kabul edilirse Spam'a dönüşür!

Linkedln'i diğer sosyal ağlardan ayıran tek özelliğin iş ağırlıklı bir platform olmadığı gerçeği burada ortaya çıkıyor. Diğer ağlardaki spam veya reklam içerikli yayınlar Linkedln'de yaygın değil ve bu paylaşımlar sistem tarafından otomatik olarak filtreleniyor.

Linkedln sadece iş arayanlara özel bir platform!

Sayısı oldukça fazla İK profesyoneli ve headhunter'ın kullandığı Linkedln'in kabul edilebilir tarafı mutlak. Fakat, Linkedln, yalnızca üyelerin yalnızca iş aradığı veya personel arayışlarının yapıldığı bir platform değil. Kişisel markanızı bu platform ile daha da güçlü bir hale getirebilirsiniz.

Linkedln'de yalnızca şahsi ve şirket adına paylaşımlar yapılabilir!

Bu detay da yine kullanıcıların kafasını karıştıran ve iş dünyasında olmayan kullanıcıların gözünü korkutan büyük bir yanlış. Elbette ki günlük hayatta yaptığınız aktiviteleri, beğendiğiniz medya içeriklerini veya ilgilendiğiniz alanda haberleri ağınızdaki insanlarla paylaşabilirsiniz.

Profilimi güncellediğimde herkese bildirim gönderiliyor!

Eğer bu özelliği aktif ederek, bu özelliğini kullanmak istiyorsanız elbetteki bu mümkün, fakat profil güncellemelerini kişilerle kısıtlayabilirsiniz. Yaptığınız herhangi bir profil güncellemesi, ayarlanmadığı durumda yalnızca ağınızdaki kişilere bildirim olarak gider, tanıdıklarınız bu güncellemeden haberdar olmaz.

500 kişi bağlantısının üzerine çıkınca özel seçenekler açılıyormuş!

Yanlış bilinen özelliklerden en yaygını da bu. bağlantınız 500 kişi sayısının üzerine çıktığında profilinizde sayaç durur ve yalnızca 500+ yazar. 500 sayısı herhangi farklı özellikleri devreye sokmaz veya kısıtlamaz.

Linkedln üzerinde ne kadar çok bağlantım olursa kariyerim o kadar güç kazanır!

Linkedln üzerinde yüzlerce hatta binlerce bağlantıya sahip olmak, doğrudan kullanıcıya kariyer faydası sağlamaz. Bağlantıların doğru kişilerle kurulmuş olması ve profildeki CV ve kişisel bilgilerinizin anlaşılabilir olması gerekmektedir.

The post Linkedln'de Yanlış Olarak Bilinen 8 Ayrıntı! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Linkedln'de Yanlış Olarak Bilinen 8 Ayrıntı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement