Lisede Kısa Etek Timi" İddiaları - Son Dakika
Yerel

Lisede Kısa Etek Timi" İddiaları

Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyesi bir grup, Kepez ilçesindeki bir lisenin müdür yardımcısının, mini etek giyen kız öğrencilere yönelik erkek öğrencilerden "taciz timi" kuracağını söylediği iddialarına tepki gösterdi.

20.02.2015 14:48

Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyesi bir grup, Kepez ilçesindeki bir lisenin müdür yardımcısının, mini etek giyen kız öğrencilere yönelik erkek öğrencilerden "taciz timi" kuracağını söylediği iddialarına tepki gösterdi.

Kepez ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi önünde toplanan ve ellerinde "Tacize karşı kızıl sopalarla geliyoruz", "Taciz timi politiktir", "Cinsiyetçi eğitime hayır" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Antalya Şubesi Kadın Sekreteri Özlem Yavuz, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G'nin kız öğrencileri taciz etmek için erkek öğrencilerden bir tim kurmaya çalıştığını iddia etti.

Müdür yardımcısının sınıf başkanları ile bir toplantı düzenlediğine dikkati çeken Yavuz, "Toplantıda başkanlara, mini etek ve tayt giyen kız arkadaşlarını uyarmalarını, uyarıları dikkate almadıkları takdirde erkek öğrencilerden oluşan taciz timi oluşturup kız öğrencileri taciz edeceğini söylemiştir" dedi.

Filiz G'nin söz konusu uygulamayı öğretmenler kurul toplantısında da savunduğunu vurgulayan Yavuz, "Filiz G'nin savunması üyelerimiz tarafından tutanaklara geçirilmiştir. Filiz G. bu tavrıyla kız öğrencilerin başına gelebilecek tüm eril şiddeti üstlenmekte, haklı çıkarmakta, meşrulaştırmaktadır" diye konuştu.

Öte yandan, müdür yardımcısı Filiz G. hakkında, Eğitim-Sen Antalya Şubesi ve Antalya Barosu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G'nin, sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıda kız öğrencileri okulda mini etek giymemeleri konusunda uyardığı, uyarıların dikkate alınmaması halinde erkek öğrencilerden bir "taciz timi" kuracağını söylediği iddia edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lisede Kısa Etek Timi' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement