Londra'dan Gazze'ye "Yanınızdayız" Mesajı - Son Dakika
Güncel

Londra'dan Gazze'ye "Yanınızdayız" Mesajı

Protestocular, tahta kutuların içine girerek, İsrail'in Gazze'yi kuşatmasına tepki gösterdi.

14.08.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'yi kuşatma altında tutması, İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi.

Yardım kuruluşu Oxfam tarafından sabah saatlerinde parlamento binası önünde düzenlenen gösteriye katılanlardan bazıları, parlamentonun önündeki alana daha önceden yerleştirilmiş tahta kutuların içine girerek, İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze halkına "yanınızdayız" mesajı verdi.

Gazze halkının günlük yaşamına dikkati çekme amacıyla düzenlenen protestoyla ilgili Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Oxfam'ın İnsani Kampanyalar Birimi Sorumlusu Maya Mailer, "Halkın katılımıyla düzenlenen bu gösteriyle 7 yıl süren ablukanın Gazze'deki insani etkilerini göstermek istedik. İnsanların Gazze'ye giriş ve çıkışlarında yaşadığı sıkıntı, öğrencilerin okumak için Batı Şeria'ya gidememesi, yine Batı Şeria'da veya İsrail'de akrabaları ziyaret etmek zor. Daha iyi avlanmak, daha iyi balık yakalamak için denize açılamamaları. Bunlara dikkati çekmek istedik" ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşanan son gelişmelere değinen ve İsrail'in işgalinin son bulması çağrısında bulunan Mailer, "Bölgedeki şiddetin temelli olarak son bulduğundan emin olmak için uluslararası toplum ve İngiliz hükümeti ellerinden geleni yapmalı. Gazze'de 6 yaşındaki bir çocuk halihazırda 3. savaşını yaşıyor. Bu Gazzelilerin son savaşı olmalı ve son defa Gazze tekrardan inşa edilmeli. Böylece hem İsrailliler hem de Filistinliler hak ettikleri barışın tadını çıkarabilirler" diye konuştu.

Protestoda yer alan grafik tasarımcısı Harriet Steward da "Londra olarak Filistin halkına yanlarında olduğumuzu, desteğimizi göstermek istedik. Herkes haberlerde bölgede neler yaşandığını gördü. Biz de burada kuşatmanın kaldırılması fikrine verdiğimiz desteği göstermek için geldik. Filistin'de neler olduğunu görüyoruz ve görmezden gelemiyoruz. Londra ve İngiltere'nin yanlarında olduğunu bilmelerini istiyoruz" diye kaydetti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra'dan Gazze'ye 'Yanınızdayız' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement