Londralılardan Toma Kullanımına Destek - Son Dakika
Güncel

Londralılardan Toma Kullanımına Destek

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan ankete göre, katılımcıların yaklaşık 3'te 2'si protestolarda ihtiyaç halinde TOMA kullanması gerektiğini söyledi.

24.10.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de yapılan bir kamuoyu araştırması, ankete katılan Londralıların yaklaşık 3'te 2'sinin polisin protestolarda ihtiyaç halinde Toplumsal Olaylara Müdahale Aracını (TOMA) kullanmasını istediğini ortaya koydu.

"YouGov" adlı kamuoyu araştırma şirketinin İngiliz "Evening Standard" gazetesi için yaptığı anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 64'ü TOMA'nın Londra'daki toplumsal olaylarda ve protestolarda kullanımına destek verirken, yüzde 23'ü tazyikli suyun kullanılmaması gerektiğini savundu. Yüzde 13 ise kararsız olduğunu dile getirdi.

Londra polisinin kullanımı için bu yaz alınan iki TOMA'nın 218 bin sterline mal olduğu bilgisinin verildiği ankette, katılımcılara yöneltilen bir diğer soru da, "Sizce bu halkın parasının iyi mi yoksa kötü yönde mi kullanımı mı?" oldu. Katılımcıların yüzde 46'sı bu soruya "iyi" cevabını verirken, yüzde 42'si "kötü" dedi. Kararsızların oranı ise yüzde 13 olarak kaydedildi.

Anketten elde edilen veriler bir süredir başkentin gündeminde yer alan "polisin protestolara tayzikli suyla müdahele edip etmemesine" yönelik tartışmalara yön vermiş oldu. İngiliz polisinin talebi üzerine alınan araçlar İçişleri Bakanının izni olmadan kullanılamıyor. Anket sonuçlarının, İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'in araçların kullanımına yeşil ışık vermesi için baskı oluşturacağı düşünülüyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan ankete ilişkin yapılan açıklamada May'in konuya ilişkin yakın zamanda karar vereceği bildirildi. Polis ve İçişleri Bakanlığı arasında hangi durumlarda tazyikli su kullanımına izin verileceği konusunda istişareler devam ediyor. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson tazyikli suyun kullanımına izin verilmesini isteyen siyasiler arasında bulunuyor.

Ülkedeki Polis Şefleri Birliği (Acpo) tarafından geçen yaz kaleme alınan raporda, geçen 10 yılda polisin dört durumda tazyikli su kullanımına ihtiyaç duyduğu belirtilmişti. Bu olaylar, 2004 yılında parlamento meydanındaki protesto, 2008-2009 yıllarında İsrail Büyükelçiliği önündeki Gazze protestoları, 2010 yılındaki öğrenci protestoları ve 2011 yılındaki ayaklanmalar ve yağmalamalar olarak sıralanmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londralılardan Toma Kullanımına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement