Lösemi Hastası Savas Bağcı İçin Doku Tipleme Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Savas Bağcı İçin Doku Tipleme Kampanyası

Almanya'nın Siegen kenti yakınlarındaki Burbach kasabasında yaşayan lösemi Savaş Bağcı için doku tipleme kampanyası düzenlenecek.

23.04.2014 11:01

Almanya'nın Siegen kenti yakınlarındaki Burbach kasabasında yaşayan lösemi Savaş Bağcı için doku tipleme kampanyası düzenlenecek. İyileşmesi sadece kök hücre nakli ile mümkün olan 2 çocuk babası Bağcı için 26 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 11.00-17.00 saatleri arasında Stadthalle, Hickenweg 15, 35 bin 708 Haiger adresinde düzenlenecek kampanyaya herkes davet edildi.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kök hücre bağışı ile ilgili bilgi veren DKMS yetkilisi Demet Kaygusuz, şunları söyledi: "DKMS'ye 18-55 yaş arası sağlıklı olan herkes kök hücre bağışçısı olarak kaydını yaptırabilir. Bağışçı olabilmek için iki yöntem var. Birincisi düzenlenen kampanyalara katılarak kayıt yapılabiliyor ya da www.dkms.de internet adresimizden kayıt seti sipariş edip kayıt olunarak bağışçı olunabiliyor. Biz kamu yararına çalışan bir kurum olduğumuz için para bağışı da mümkün. Bu örnekleri analiz etmenin kişi başı maliyeti 50 Euro. Bizim bu maliyeti karşılayabilmek için para bağışına da ihtiyacımız var. Bir hasta için uygun verici bulunduysa o kişiyle tekrar irtibata geçiliyor. Burada iki yöntem var. Birinci yöntem yüzde 80 oranında uygulanıyor ve kandan alınabiliyor, bir ameliyata ihtiyaç yok. Yüzde 20 civarında uygulanan yöntemde ise doğrudan kemik iliği kalça kemiğinden alınıyor. Bunun omurilikle bir ilgisi yok. Alınan kişiye iki yöntem de yüzde 100 zarar vermiyor. Sağlıklı bir vücut iki hafta içinde alınan bu kök hücreleri tekrar üretiyor. Bizim verilerimiz uluslararası bir bankada kaydediliyor ve bütün dünyadaki hastalar için veri olarak kullanılıyor. Bizim şu an sadece Almanya'da 4 milyon kayıtlı üyemiz var ve dünyanın en büyük kök hücre bankasıyız. Almanya dışında Amerika, Polonya ve İngiltere'de de şubelerimiz var." - Burbach

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Savas Bağcı İçin Doku Tipleme Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement