Lufthansa ile Pilot Sendikası Yeniden Masaya Oturuyor - Son Dakika
Güncel

Lufthansa ile Pilot Sendikası Yeniden Masaya Oturuyor

Lufthansa ile Pilot Sendikası Yeniden Masaya Oturuyor

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, geçen hafta yapılan 3 günlük grev ardından Lufthansa ve Alman Pilot Sendikası Cockpit, yeniden müzakere konusunda anlaştı.

09.04.2014 09:54

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, geçen hafta yapılan 3 günlük grev ardından Lufthansa ve Alman Pilot Sendikası Cockpit, yeniden müzakere konusunda anlaştı. Görüşmeler perşembe günü yapılacak. Sendikanın, yeniden ücret artışı ve Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings'e bağlı yaklaşık 5 bin 400 pilotun erken emeklilik konusunda düzenlemeler istediği hatırlatıldı. Lufthansa sözcüsü şu ana kadar mevcut öneriler temelinde görüşmelere devam edileceğini söylerken, sendika sözcüsü görüşmelerin içeriğine dair açıklama yapmadı.

Almanya'da pilotlar, 59 yaşında erken emekli olduktan sonra resmi emeklilik yaşına kadar son maaşının yarısını alıyor. Lufthansa yüksek maliyet nedeniyle emeklilik yaşını 65'e çıkarmak istiyor. Sendika buna karşı çıkıyor ve ayrıca yüzde 10 ücret artışı talep ediyor.

Geçen hafta pilotların üç günlük greve gitmesi nedeniyle, 3 bin 800 uçuş iptal edilmiş ve 425 bin yolcu bundan olumsuz etkilenmişti.

Lufthansa finans müdürü Simone Menne, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, geçen hafta yapılan 3 günlük grevin yol açtığı zararın 10 milyon euronun üzerinde olduğunu açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lufthansa ile Pilot Sendikası Yeniden Masaya Oturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement