LYS Fen Bilimleri Sınavı Başladı - Son Dakika
Güncel

LYS Fen Bilimleri Sınavı Başladı

LYS Fen Bilimleri Sınavı Başladı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı başladı.

21.06.2014 10:21  Güncelleme: 10:18

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) başladı.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 388 bin 361 aday giriyor. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek. Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler için tek cevap kağıdı kullanacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyecek. Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) da yarın gerçekleştirilecek. Sınava 751 bin 454 aday girecek. Sınava tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel LYS Fen Bilimleri Sınavı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement