LYS Fen Bilimleri Sınavı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

LYS Fen Bilimleri Sınavı Sona Erdi

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarının son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı sona erdi.

21.06.2014 12:56  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarının son iki oturumundan biri olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) sona erdi.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınav tek oturumda gerçekleştirildi. 135 dakika süren sınavda, LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer aldı. Testlerde adaylara 30'ar sorunun yöneltildiği sınavda, 45'er dakika cevaplama süresi verildi. Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler için tek cevap kâğıdı kullandı. Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, alınan önlemleri inceledi.

-EDEBİYAT COĞRAFYA SINAVI YARIN-

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) da yarın gerçekleştirilecek. Sınava 751 bin 454 aday girecek. Sınava tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek. Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle, ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel LYS Fen Bilimleri Sınavı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement