Maç Özeti / Almanya-Arjantin - Son Dakika
Spor

Maç Özeti / Almanya-Arjantin

Maç Özeti / Almanya-Arjantin

nu finalde karşılaştığı Arjantin'i Mario Götze'nin 113. dakikada bulduğu golle yıkan Almanya oldu.

14.07.2014 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolseverlerin dört yıldır büyük bir heyecanla beklediği Dünya Kupası'nda sahne kapanırken şampiyon, Arjantin'i Mario Götze'nin duraklamalarda bulduğu golle yıkan Almanya oldu: 1-0

Almanya:

Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mats Hummels, Philipp Lahm, Benedikt Höwedes, Christoph Kramer (Dk. 31 Andre Schürrle), Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil (Dk. 120 Per Mertesacker), Miroslav Klose (Dk. 88 Mario Götze)

Arjantin: Sergio Romero, Martin Demichelis, Ezequiel Garay, Pablo Zabaleta, Marcos Rojo, Javier Mascherano, Lucas Biglia, Enzo Perez (Dk. 86 Fernando Gago), Ezequiel Lavezzi (Dk. 46 Sergio Agüero), Lionel Messi, Gonzalo Higuain (Dk. 78 Rodrigo Palacio)

Gol: Dk. 113 Mario Götze (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 29 Bastian Schweinsteiger, Dk. 34 Benedikt Höwedes (Almanya), Dk. 64 Javier Mascherano, Dk. 65 Sergio Agüero (Arjantin)

Büyük bir heyecana sahne olan 90 dakikaya iyi başlayan taraf Almanya olurken, maça sağ kanatta başlayan Thomas Müller savunmanın arkasına yaptığı koşularla Arjantin savunmasına zor anlar yaşattı.

Maçın kontrolü ilk yarı itibarıyla Almanya'da görünürken, futbol sahalarında eşine az rastlanır bir hatayla gole en çok yaklaşan isim Gonzalo Higuain oldu. Almanya savunmasının büyük hatasıyla kaleci Manuel Neuer ile karşı karşıya kalan Higuain'in 20. dakikadaki vuruşu yandan dışarı çıktı.

Bu pozisyonun 10 dakika sonrası sağ kanattan gelişen Arjantin atağında Higuain bu kez ağları sarstı ama kalkan bayrak ofsayttı. Kalkan bayrağı bir an için idrak edemeyen golcü futbolcunun Dünya Kupası finalinde gol attığı düşüncesiyle yaşadığı sevinçse görülmeye değerdi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Maç Özeti / Almanya-Arjantin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement