Macaristan'da "Deverân Aralığı" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Macaristan'da "Deverân Aralığı" Sergisi

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde ''Lafz ı Celil'' temalı "Deverân Aralığı" isimli modern resim sergisi, geniş katılımla açıldı.

23.01.2015 22:47

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Lafz-ı Celil" temalı "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisi, geniş katılımla açıldı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Deveran Aralığı" isimli modern resim sergisinin açılışına Macarlar büyük ilgi gösterdi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül, "Bu tür etkinlikler vasıtasıyla Türk ve Macar halkı arasındaki dostlukları pekiştirmeye çalışıyoruz. Sergiye olan yoğun ilgiden dolayı ayrıca memnuniyetimi bildirmek istiyorum. Merkezimizde başarılı Türk sanatçılarımızı ağırlayarak, Türk kültür ve sanatını sevenleriyle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

AA muhabirine konuşan Türk sanatçı Betül Burnaz, " Türkiye'de üniversiteyi kazanmama rağmen başörtüsü yasağı dolayısıyla Viyana'da lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamak zorunda kaldım. Bu süre zarfında da sanat, hayatımın bir parçası oldu" dedi.

Yaptığı çalışmalarda genelde akrilik, lavi, yağlı boya ve kolaj tekniğini kullandığını söyleyen Burnaz, bugün açılan sergisi hakkında ise şunları kaydetti;

"Bugün Budapeşte'de açılan serginin teması 'Lafz-ı Celil' ismi ise 'Deveran Aralığı'. Bu sergi daha önce İstanbul, Ankara ve Viyana'da farklı galerilerde sanatseverlerle buluştu. Sergiye gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim."

Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarının Avrupa'daki Türk imajı için büyük öneme sahip olduğunu da belirten Burnaz "Yunus Emre Enstitüsü çok başarılı çalışmalara imza atıyor, yaptığı çalışmalarla kültür ile imaj oluşturmada önemli bir rol oynuyor" dedi

Sanatseverlerin açılışına büyük ilgi gösterdiği sergi, 15 Şubat'a kadar ziyaretçilere açık olacak. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Macaristan'da 'Deverân Aralığı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement