Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto Açıklaması

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, yıl başından bugüne kadar 100 bin 208'i Sırbistan sınırından olmak üzere Macaristan'a 100 bin 959 kaçak göçmenin girdiğini söyledi.

31.07.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, yıl başından bugüne kadar 100 bin 208'i Sırbistan sınırından olmak üzere Macaristan'a 100 bin 959 kaçak göçmenin girdiğini söyledi.

Szijjarto, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile birlikte iki ülke arasındaki Horgoş-Reske Sınır Kapısı'nın açılışını yaptı.

Szijjarto, burada yaptığı konuşmada, bugün Sırbistan ile Macaristan arasında yeni bir kapı daha açtıklarını belirterek, yeni sınır kapısının açılmasının yasa dışı giriş çıkışları da engelleyeceğini kaydetti.

Kaçak göçmen sorununa çözüm bulmak üzere ekim ayında AB ve Balkan ülkelerinin yanı sıra Türkiye'den de dışişleri ve içişleri bakanlarının katılımıyla Budapeşte'de bir konferans düzenlemek istediklerini ifade eden Szijjarto, bu konferansta kaçak göçmen sorunu için ortak bir çözüm arayacaklarını aktardı.

Szijjarto, Macaristan'ın en fazla kaçak göçmenin bulunduğu Avrupa ülkesi olduğuna işaret ederek, "Yıl başından bugüne kadar 100 bin 208'i Sırbistan sınırından olmak üzere Macaristan'a 100 bin 959 kaçak göçmen girdi" dedi.

Kaçak göçmenlerin ülkeye girişini engellemek amacıyla Sırbistan sınırına inşa edilen duvarın Sırbistan'a karşı bir hareket olmadığına dikkati çeken Szijjarto, Sırbistan'ın da kaçak göçmen sorunuyla uğraştığını vurguladı.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç de altı yıl aradan sonra Horgoş-Reske Sınır Kapısı'nın yeniden faaliyete geçecek olmasının iki ülke arasındaki iyi işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirtti.

İki ülkenin de kaçak göçmen sorunuyla uğraştığını kaydeden Daçiç, Sırbistan'a 2008 yılında yapılan sığınma başvurusunun sadece 100 civarında olduğunu, bugün ise bu sayının yıl başından itibaren 60 bine ulaştığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement