Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Maçtan önce yaptığımız analizleri oyuncularımız doğru ve sağlıklı biçimde uyguladı" Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay: "Maçta 4 gol karşılığında 3 puan kaybettik ama iyi bir ders aldık"

05.10.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u 4-0 yendikleri maçta, oyuncularının taktiklerini doğru bir şekilde sahaya yansıttığını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen maçın toplantısında konuşan Avcı, saygı duyulacak bir takıma karşı mücadele ettiklerini dile getirerek, "Birbirine benzer takımlar mücadele etti. Belki oyuncu kalitemiz onlardan bir adım fazlaydı. Maçtan önce yaptığımız analizlere oyuncular doğru yanıt verdi. Bunu son derece doğru ve sağlıklı biçimde uyguladılar. Taktik disipline doğru cevap veren, hemen oyunun başında skoru alan, sonra rakibin 10 kişi kalmasıyla kontrolü tamamen eline alan ve ikinci yarıda bulduğu 2 golle maçı kazanan takımımı ve oyuncularımı kutluyorum. Gelişen ve ve değişen bir kulüp olma yolunda adımlar atıyoruz" diye konuştu.

Abdullah Avcı, Beşiktaş'ın, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda maçlarını oynamak istemesiyle ilgili soru üzerine, "Onun kararını yönetim kurulu verecek. Kulüp olarak, başkanımız, yönetim kurulumuz ve benim de Beşiktaş Kulübü yönetiminde çok dostlarımız var. Ahmet Ürkmezgil de gelip tesislerimizi ziyaret etti, zemine baktılar. Yönetim kurulumuz bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak şu anda olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek mümkün değil. Zaten milli maç arasına girdik, aradan sonra belli olur" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'a, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile yapacağı maçlar için başarı dileyen Abdullah Avcı, sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giyemeyecek olan Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Akçay: "Çok iyi bir ders aldık"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da İstanbul Başakşehir karşısında aldıkları farklı yenilginin kendileri için ders niteliğinde olduğunu söyledi.

Karşılaşma boyunca konsantrasyon sorunu yaşadıklarını anlatan Akçay, "Bunun bedelini de İstanbul Başakşehir bize ödetti. Bundan dolayı İstanbul Başakşehir'e teşekkür ediyorum. Sözle öğrenmeyen için uygulamalı bir ders aldık bugün. Bu uygulamalı dersin kalıcı olacağını ve meyvelerini daha sonra toplayacağımızı düşünüyorum. Maçta 4 gol karşılığında 3 puan kaybettik ama iyi bir ders aldık diyebilirim. Buradaki 4 gol de bizim ders ücretimiz oldu" diye konuştu.

İyi bir takım olduklarını belirten Akçay, her ekibin zaman zaman sorunlar yaşayabildiğini sözlerine ekledi.

Başakşehir ilk galibiyetini aldı

İstanbul Başakşehir, Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 3 puanla ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Ligde mağlubiyeti olmayan turuncu-lacivertli ekip, daha önce Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor ile yaptığı maçlarda sahadan beraberlikle ayrılmıştı.  Akhisar Belediyespor maçına kadar 2 golü olan İstanbul Başakşehir, gol sayısını 6'ya çıkardı.

İstanbul Başakşehir'de Semih Şentürk, Süper Lig'de bu sezon forma giydiği ilk maçta 3 gol atarak "hat-trick" yaptı. Maçın 78. dakikasında yerini Perbet'e pırakan tecrübeli futbolcu, Akhisar Belediyespor karşısında takımının iki, üç ve dördüncü gollerini kaydeden isim oldu.

Akhisar Belediyespor'un ilk yenilgisi

Ligin ilk haftasında topladığı 10 puan sonrası İstanbul'a namağlup lider gelen Akhisar Belediyespor, ilk yenilgisini İstanbul Başakşehir karşısında yaşadı.

Ege temsilcisi önceki maçlarında Balıkesirspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe'yi mağlup edip, Sivasspor'la berabere kalmıştı.

İlk 4 maçında 4 gol yiyen Akhisar Belediyespor, İstanbul Başakşehir karşısında kalesinde 4 gol gördü. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement