Maddeye Değil, Bisiklete Bağlanacaklar - Son Dakika
Yerel

Maddeye Değil, Bisiklete Bağlanacaklar

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, spora kazandırılacak dezavantajlı grupların maddeye değil, bisiklete bağlanması sağlanacak.

26.02.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE YILDIZ - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, spora kazandırılacak dezavantajlı grupların maddeye değil, bisiklete bağlanması sağlanacak.

Erzurum Bisiklet Gençlik ve Spor Kulübü tarafından hazırlanan "Maddeye Değil, Bisiklete Bağlan Projesi", Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen projeyle ilk etapta alkol, uyuşturucu, madde bağımlılığı konusunda risk sınırında 50'si kadın 150 kişiye, antrenörler gözetiminde bisiklet eğitimi verilecek.

Teorik eğitimin ardından bisiklet sürmesi sağlanan yaşları 15 ile 19 arasında değişen gençler, boş zamanlarında spor yaparak, kötü alışkanlıklardan uzak durması sağlanacak.

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve madde bağımlılığı konusunda risk taşıyanların maddeye değil, bisiklet sporuna bağlanması hedefleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, risk sınırındaki 15-19 yaşındaki gençlerin maddeye bağımlılıklarını gidermek, bunun önüne geçmek için ilk etapta 150 genci bisiklet sporuyla tanıştıracaklarını söyledi.

Bisikleti yaygınlaştırarak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedeflediklerinin altını çizen Taşkesenligil, projenin beş antrenör gözetiminde uygulanacağını belirtti.

Madde kullanımına yatkın, kötü alışkanlıkları olan gençlerin ıslahını sağlayacaklarını anlatan Taşkesenligil, 40 spor branşı arasında bisiklet branşını yeni kurduklarını ve halk arasında teşvik edilir bir spor haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Taşkesenligil, bahar ayında 100 antrenör eşliğinde bisiklet turnuvası da düzenleyeceklerine değinerek, "Beş kişiden birinin bisiklet kullanmasını amaçlıyoruz. Bisiklet hem bir ulaşım aracı hem bir spor malzemesi hem kullandığınızda haz aldığınız bir spor. O açıdan spor olarak bisikleti öneriyoruz. Bisiklet, insan vücudunun ayaklardan başlayın bütün organlarını hareket ettiriyor ve haz veriyor" dedi.

Erzurum'un zeminin bisiklet için çok uygun olduğunu anlatan Taşkesenligil, bunu değerlendirerek dezavantajlı gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, bisikletle tanıştıracaklarını belirtti.

Taşkesenligil, her eve sporu yerleştirmeyi hedeflediklerini, bunun için de cami, okul, kahvehane, ev, lokantaları tek tek ziyaret ederek, vatandaşı spor konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Proje koordinatörü ve kulüp başkanı Mustafa Koca da bisikletin yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklemeyi kabul ettiği projenin risk sınırındaki gençler için önem arz ettiğini söyledi.

Madde kullanımı, özellikle sigara ve alkol kullanımına bulaşmamış, risk altındaki gençlerin serbest zamanlarını etkin kullanabilmeleri için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Koca, şunları kaydetti:

"Özellikle bisikleti seçtik çünkü birçok gencin ilgisini çekiyor. Projede 50'si bayan 150 kişiyi, 20'şer kişilik gruplar halinde eğitimlere alacağız. Üç haftalık temel eğitime alınacak ve bisiklet sporunu devamlı hale getirmek isteyenler sonraki eğitimlere katılabilecek. İsteyenleri sporcusu da yapabiliyoruz. Eğitime katılan ve bunu devam ettiren gençleri, uluslararası yarışlara dahil edeceğiz. Salon içerisinde de antrenmanlar yapacağız."

Bisiklet sürmenin yürümekten çok daha zevkli olduğuna değinen Koca, denge problemi yaşayanlara önce buz pateni öğretip, dengede durmasını sağlayacakların ve ardından bisiklet sürmeyi öğreteceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maddeye Değil, Bisiklete Bağlanacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement