Maden İşçisi: Yemeği Dışarıda Yeselerdi Bunlar Yaşanmayacaktı - Son Dakika
Güncel

Maden İşçisi: Yemeği Dışarıda Yeselerdi Bunlar Yaşanmayacaktı

Karaman Ermenek'te yaşanan maden kazasını anlatan maden işçisi "Torba yasadan sonra yemekler içeride yendi. Böyle olmasaydı arkadaşlarımız dışarıda olacaktı." dedi.

28.10.2014 21:44  Güncelleme: 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Ermenek'teki maden faciasının meydana geldiği sırada işçilerin yemek molasında olduğu ve birden gelen suyun bulundukları yeri kapladığı, suyun tazyikiyle ocağın yukarısına doğru fırlayan işçilerin kurtulduğu, diğerlerinin çıkamadığı belirtildi.

"SU BİTMEDEN ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL"

4 yıldır bu madende çalışan Arif Kaplan, "Burada büyük bir felaket yaşandı. Duyar duymaz iş yerine geldik. Aşağı indik, aşağısı suyla doluydu. Su bitmeden ileriye ulaşmak mümkün değil." dedi.

"YASA ÇIKTIKTAN SONRA YEMEKLER İÇERİDE YENDİ"

Konuşmasını sürdüren Kaplan şunları söyledi:

"Yemek içeride yendiği için saat 12.00'de gerçekleşen kaza, arkadaşlarımızı yemekte yakaladı. Bundan önce yemek dışarıda yeniyordu. Torba yasa çıktıktan sonra içeride yenmeye başladı. İçerde yenmeseydi arkadaşlarımız dışarıda olacaktı."

"6 ARKADAŞIMIZ BUGÜN İŞ BAŞI YAPMIŞTI"

Maden işçisi Kerim Pınarlı da, daha önce yemeğin dışarıda yenildiğini, sonradan içeriye alındığını belirterek, "Saat 12'de yemek yediğimiz sırada bir toz bulutu ile birlikte su geldiğini farkettik. Çavuşlarımızı uyardık. Ancak çok üzerinde durmadılar. Su artınca benimle birkaç arkadaşım kurtulmayı başardık. Diğerleri geriye doğru kaçtığı için ocakta mahsur kaldılar. Şu an içeride bulunan 6 arkadaşım torba yasadan sonra daha bugün işbaşı yapmıştı." dedi.

"YEMEĞİNİZİ EVDEN GETİRİP MADENDE YİYECEKSİNİZ"

Pınarlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Torba yasanın ardından işveren bize 'yemeğinizi evden getirip madende yiyeceksiniz' dedi. 6 arkadaşımız bu şartı kabul etmediği için işten ayrılmıştı. Yasanın ardından bize servis de vermediler. Kendi imkanlarımızla gidip gelmeye başladık. Yemeği dışarıda yeseydik bu facia yaşanmayacaktı. Bize 'şartları kabul edin ya da işten çıkın gidin' gibi sözler ettiler. Olay sırasında Allah'a dua ettik. İşveren ocağa inip çıkmamız yarım saat sürdüğü için yemeği ocakta yediriyordu. Torba yasanın ardından da bizi daha fazla çalışmaya zorladılar. Şu anda ocağa su dolmuş durumda."










Maden İşçisi: Yemeği Dışarıda Yeselerdi Bunlar Yaşanmayacaktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Maden İşçisi: Yemeği Dışarıda Yeselerdi Bunlar Yaşanmayacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • cabbar: dinimize göre kurtarılma işini yapmamak gerekir, kurtarmaya çalışmak dine karşı gelmektir 3 20 Yanıtla
  • zonguldak: o denetleyen kıravatlı rüşvetcileri denetlesin önce devleet. ben zonguldakta calışan torba yasa cıktıktan snra işten çıkarılan bi madenciyim. o kadar denetleme gördüm biride ocağa girip bakmadı yedir içir koy parayı cebine hadi eyvallah 4 0 Yanıtla

Advertisement