Maden Yetkilisi: Suyun Tersi Yönüne Kaçmışlarsa Sanşları Yüksek - Son Dakika
Güncel

Maden Yetkilisi: Suyun Tersi Yönüne Kaçmışlarsa Sanşları Yüksek

Kömür ocağı sahibi Saffet Uyar'ın yeğeni Şahin Uyar, "Maskeler 2 saat dayanır. Suyun geldiği yönün tersine hareket edebilmişlerse hayatta kalma şansları yüksek." dedi.

28.10.2014 22:38  Güncelleme: 22:58

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında, Has Şekerler Madencilik'e ait kömür ocağını su basması sonucu meydana gelen göçükte en az 18 işçi mahsur kaldı.

Olaydan sonra ocak sahibi Saffet Uyar'ın yeğeni, Mahsur kalan işçilerin, suyun geldiği yönün tersine hareket edebilmişlerse hayatta kalma şanslarının yüksek olduğunu düşünüyorum. Tek umudum da bu" dedi.

"ANİ GELEN SU BOĞULMUŞ OLABİLİRLER"

Uyar, "350 metre uzunluğunda, 50 metresi su altında kaldı. Maskeler 2 saat dayanabilir. Kaçabilecekleri 50 metre yukarıda 2 yer var. Boğulmuş da olabilirler. Ani gelen bir su." ifadelerini kullandı.

"ŞANSLARI ÇOK YÜKSEK"

Şahin Uyar, "Suyu boşaltmak en mantıklısı. Bu mavi borularla sular çekiliyor. Su indikçe borular aşağı doğru itiliyor. Arkadan gelen suyun miktarına bağlı. Buradaki mühendislerin söylediğine göre milyon metreküp su var diyorlar. Bu bir iki gün sürebilir. Tersine galeriye kaçmışlarsa kurtulma şansları çok yüksek. İnsan bir şey yemediği zaman 15-20 gün dayanabilir." şeklinde konuştu.

Açıklamasından önce canlı yayına bağlanan Şahin Uyar şu sözleri sarfetti:

"YAŞAM ODASI OLSA BİR ŞEY FARK ETMEYECEK"

"Bu galeride çalışan işçi sayısı 26 kişi. Madende çalışan 78 kişi. Kurtulanlar kurtarma ekiplerine yardım ediyor. Şu anda 78-80 kurtarma ekibimiz var. İtfaiye müdürlüğü beni aradılar. Onlar daha büyük pompaları olduğu söylediler İstanbul Büyükşehir'den. Ahtapot adı verilen su tahliye araçları yönlendirilmiş durumda. Yaşam odası yok. burası çok büyük bir maden olmadığı için yaşam odası gerekmiyor. Küçük madende yaşam odası kuralı yok. Yaşam odası olsa da bir şey fark etmiyor.

"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"

Herkes zannediyor ki çok can kurtaran bir şey. Olaya ulaşmak için de mesafe kat etmek lazım. Herkes bu olayı yanlış anlıyor yada anlatılıyor. Göçük yada su baskını olmazsa yaşam odasına gidilebilir. Su baskınında yaşam odasının hiçbir etkisi yoktur. Başımız sağ olsun, bütün arkadaşlarımızın.

"KAÇANIN ANASI AĞLAMAZ"

Kurtulan arkadaşımızdan birisi benim akrabam. Nereye kaçtılar, can havliyle ne yaptılar bilinmiyor. Diğer işçilerin kaçmadığını anlattı bana. Öbür arkadaşları bu kadar sudan korkulur mu dediler dedi, ben kaçtım dedi. Bazı insanların canı tatlı olur ya, hemen kaçarlar korkarlar. Diğer arkadaşlar herhalde aldırış etmemişler. Hani bir laf varya 'kaçanın anası ağlamaz' diye bazı arkadaşlarımız kaçar, bazıları da ne olacak der. Vahim bir olay olmuş keşke olmasaydı.

"1 AY BOYUNCA KAPALI KALMIŞTI"

İşletme yetkilisi 'Bütün denetlemelerden geçer not almış mıydınız?' sorusuna şu yanıtı verdi: "Kapama kararı yoktu. Yasa sonrası 1 ay boyunca ocak kapalı kalmıştı. İşçilerle konuşuldu, onlar tamam dedikten sonra 15 gündür faaldi. Geçmişte ölümlü bir kaza yok. Bütün denetlemeleri yapılmış bir işletme..."

Maden Yetkilisi: Suyun Tersi Yönüne Kaçmışlarsa Sanşları Yüksek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Maden Yetkilisi: Suyun Tersi Yönüne Kaçmışlarsa Sanşları Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • müjdat: Cumhuriyet bayramını sokakta kutlayacağız diyerek ortalığı yine savaş alanına çevirmeye çalışan bir chp (kemal Kılıçdaroğlu) zihniyeti olduğu sürece boş yere devleti böyle püsürük işlerle uğraştıran bir muhalefet olduğu sürece ülke başka işlere yönelemez . 1 9 Yanıtla
  • Zeynel: Son dönemlerde bu kadar işçi ölümlerinin çoğalmasının kadere bakan yönü ile bence çok önemli hikmetleri var... 4 0 Yanıtla
  • oktay arslan: ne zaman Akp iktidar olduysa ve yoneticilerimiz ne zaman başta olduysa ve dikkat ediyorum sürekli onların aleyhine bütün yapılan işleri başbakan başta olmak üzere tüm devlet yoneticilerini suçlamak adına ne varsa yaşanmış olayları hep bu ülkenin başında ki insanlara karşı bi oyun ve tek sebebi belirliyor lar yapmayın arkadaşlar herşey bi partiye yorulmaz muhalefet ve ana muhalefet bunu bi idrak edemediler artık farkında olsunlar bu ülke için EN HAYİRLİSİ ŞİMDİYE KADAR AKP DEN BAŞKASI OLMADI rahmetli özal ve menderesten sonra ALLAH YARDIM ETSİN . 1 2 Yanıtla
  • Mem: Yarabbim, . , Umarim hepsi coluk cocuguna sag salim kavusur. . Bila deste te bighije wan karkeren heja yarebbi. . Sirnak ta da ölenler olmustu, ama bu kez ayni manzara olmaz insallah. . 2 0 Yanıtla
  • POMPACI: Pompaların bakımının yapılması gerekirdi. 1 0 Yanıtla

Advertisement