Mafsad Üyeleri Arapgir'de Etkinliklere Katıldı - Son Dakika
Yerel

Mafsad Üyeleri Arapgir'de Etkinliklere Katıldı

Mafsad Üyeleri Arapgir\'de Etkinliklere Katıldı

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), yaklaşık 30 kişilik bir ekiple Malatya'nın Arapgir İlçesi'ni gezdi.

16.09.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), yaklaşık 30 kişilik bir ekiple Malatya'nın Arapgir İlçesi'ni gezdi.

İki ayrı grup şeklinde ilçeye gelen MAFSAD'ın 10 kişiden oluşan ilk grubu Arapgir'in tarihi, turistik, doğal ve kültürel güzelliklerini iki gün boyunca fotoğraflarken, 20 kişiden oluşan diğer grup da ilçeyi gezdikten sonra Kayaarası Kanyon Yürüyüşü'ne katıldı.

Arapgir Kaymakamlığı ve Arapgir Belediyesi'nin mihmandarlığı, Arapgir Doğa Sporları Derneği'nin rehberliğiyle Arapgir'i gezen katılımcılar, sabah yapılan kahvaltının ardından Kayaarası Kanyonu'na doğru yola koyuldu.

Yaklaşık bir saatlik yolculuktan sonra kanyona ulaşan katılımcıların bir kısmı Kozluk Çayı'nın içerisinden yürüyerek, bir kısmı da yamaçta yürüyüşler için oluşturulan patika yolu tercih ederek Kanyon'un derinliklerine ulaştı. Kanyonun büyüleyici güzelliği karşısında fotoğraf severler bol bol fotoğraf çekti.

Arapgir Doğa Sporları Derneği Başkanı Sait Bilgiç, yaptıkları bu etkinliğin Arapgir Dağ ve Doğa Sporları Festivali'ne temel oluşturacağını, Kayaarası Kanyonu Trans Geçişi'nin bu festivalin ilki olduğunu, bunu geleneksel hale getirerek önümüzdeki yıl ikincisini düzenleyeceklerini, ilk olması hasebiyle bazı eksikliklerin olabileceğini ama gün geçtikçe bu işi daha profesyonel bir şekilde yapacaklarını söyledi.

Bilgiç, ayrıca etkinliğe birçok dağcının, bisikletçinin ve fotoğrafçının katıldığını dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Konuk da yaptığı açıklamada, kendilerine misafirperverlik eden Arapgir Kaymakamlığı'na, Arapgir Belediye Başkanlığı'na ve Arapgir Doğa Sporları Derneği Başkanı Sait Bilgiç'e, Mesut Tümer'e ve diğer destekçilere teşekkür etti.

Kanyon yürüyüşünün çok yorucu ama bir o kadar da keyifli geçtiğini vurgulayan MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Nihan Aladağ, bu kanyona ilk defa geldiğini, kanyonun çok güzel olduğunu ve bol bol fotoğraf çektiğini ifade etti.

Gezi katılımcıları ayrıca Arapgir'in tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra günün sonunda MAFSAD Müzik Grubu'nun Millet Hanı'nda yapmış olduğu canlı müzik dinletisine katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mafsad Üyeleri Arapgir'de Etkinliklere Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement