Magandanın Balkonda Vurduğu Köpeğe Lazer Tedavisi - Son Dakika
Güncel

Magandanın Balkonda Vurduğu Köpeğe Lazer Tedavisi

Magandanın Balkonda Vurduğu Köpeğe Lazer Tedavisi

Bursa'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateş etmesi sonucu boynundan aşağısı felç olan Havuç isimli, dişi köpeğin yeniden yürümesi için lazerle tedavi yapılıyor.

13.09.2014 11:25  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateş etmesi sonucu boynundan aşağısı felç olan Havuç isimli, 3 yaşındaki dişi köpeğin yeniden yürümesi için lazerle tedavi yapılıyor. Yaklaşık 6 aydır tedavi gören Havuç'un lazer tedavisine olumlu sonuç verdiğini belirten Veteriner Ersin Canpolat, Havuç'un omuriliğinin içindeki hücreleri arttırarak, bu hücrelerin iyileştirilmesini sağlıyoruz. Ayağa kalkarak tuvaletini yapmaya başladı. Bu çok güzel bir gelişme. 3 yada 4 seansımız kaldı. Tedavi ile ayaklarının üzerinde kalma süresi uzadı. Tedavi bittikten sonra kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek dedi.

Bursa'da sahibinin üçüncü kattaki evinin penceresinden bakarken, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından havaya ateş edilmesi sonucu çıkan saçmalardan yaralanan ve boynundan aşağısı tutmayan Havuç adı verilen Rus Finosu Kırması köpeğin yeniden yürüyebilmesi için Veteriner Ersin Canpolat, 6 aydır lazer tedavisi uyguluyor. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan desteği ile yapılan tedavinin Havuç'a iyi geldiğini söyleyen Canpolat, Havuç bize geldiğinde göğüs kafesinin altında kısmi felç söz konusuydu. İlk tetkiklerde travmaya bağlı operasyonlar sonrası kanama tespit ettik. Kanamaya bağlı dalağını almak zorunda kaldık. Köpeğimiz biraz daha rahatladı. Daha sonra beline doğru kısmi felç kaydı. Gerekli yara tedavisinin ardından şu an köpeğimize lazer tedavisi uyguluyoruz. Hayvanın omuriliğinin içindeki hücreleri arttırarak, iyileştirilmesini sağlıyoruz. Havuç ayağa kalkarak tuvaletini yapmaya başladı. Bu gelişme, döğer köpekleri görünce oynamak isteyen Havuç için çok önemli. Yapacağımız 3 ya da 4 seansımız kaldı. Tedavi ile ayaklarının üzerinde kalma süresi uzadı. Tedavi bittikten sonra kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Diğer köpeklerin yanında olabilecek diye konuştu.

Felç olduktan sonra Havuç'un tedavisi ile ilgilenen Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan ise kendi imkanları ile köpeğe baktığını belirterek, Magandalar tarafından saçma ile vurulup, 3'üncü kattan düştü. Tedaviden önce boyundan aşağısı tutmuyordu. Biz felç olduğu için tedaviye gittiğimizde asıl probleminin yanlış kısırlaştırma olduğunu gördük. Barınakta kısırlaştırılmış. Rahim iltihabı olmuş. Daha sonra tedavisini yapmaya başladık. Sonra felç tedavisine geçildi. Boyundan aşağısından yavaş yavaş ameliyattan sonra toparlanmaya başladı. Yanlış kısırlaştırmadan kalan yumurtalık dalağına yapışmış ve dalak çürümeye başlamıştı. Dalağı alındı. Tedavi için vitaminleri, ilaçları veriliyor, iğneleri yapılıyor. Lazer tedavisi oluyor. Faydasını da görüyoruz dedi.

(SÜRE04.25) (BOYUT263mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Magandanın Balkonda Vurduğu Köpeğe Lazer Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement