Mağdurlardan Özür Dileyip Tahliyesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Mağdurlardan Özür Dileyip Tahliyesini İstedi

Mağdurlardan Özür Dileyip Tahliyesini İstedi

Adana'da alkollü araç kullanırken, 1 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olan Cumali K., mağdurlardan özür diledi.

15.08.2013 11:07  Güncelleme: 10:25

Kaza, geçen 27 Nisan'da merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Dörtler Köyü Topalak Mevkisi'nde meydana geldi. İddiaya göre, pazarlamacılık yapan arkadaşı 29 yaşındaki Zeliha Gezgin ile bir süre alkol alan işsiz C.K. otomobiliyle kent merkezine doğru hareket etti.

Aşırı hızlı olduğu ileri sürülen C.K. yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkınca Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü yakınlarında akrabalarının düğününe giden Ümütcan Nazik yönetimindeki ve içinde 6 kişinin daha bulunduğu 01 NM 745 plakalı otomobile çarptı.

Kazada C.K.'in yanındaki Zeliha Gezgin ölürken, diğer otomobildeki Ümütcan, Nuri, Lütfiye, Sultan ve Seval Nazik yaralandı. Kazanın ardından hafif yaralanan ve 1.47 promil alkollü olduğu saptanan C.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. C.K. hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'MICIR NEDENİYLE KONTROLÜ YİTİRDİM'

Duruşmada kendini savunan tutuklu sanık C.K., olay günü kazada ölen Zeliha Gezgin ile birlikte alkol aldıklarını söyledi. Bir süre konuştuktan sonra otomobille kent merkezine doğru hareket ettiklerini belirten C.K. şunları anlattı:

"Topalak Mevkisi'ndeki viraja yaklaştığımızda yolun mıcırlı olduğunu fark ettim. Mıcırda kayan aracı kurtaramadım ve direksiyon kontrolünü kaybettim. Kazada arkadaşım Zeliha öldü, hiç suçu günahı olmayan insanlar zarar gördü. Pişmanım, çok üzgünüm, özür diliyorum, tahliyemi istiyorum."

Kazada yaralanan diğer araç sürücüsü Ümütcan Nazik ise, "Sanığın kullandığı araç benim bulunduğum şeride geçti. Fark ettim ve kazayı önlemek için kullandığım aracı durma noktasına getirdim ama yine de gelip benim kullandığım araca çarptı" diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Kazada ölen Zeliha Gezgin'in babası Reşit ve annesi Nadide Gezgin ile yaralanan Ümütcan, Nuri, Lütfiye, Sultan ve Seval Nazik de sanıktan şikayetçi oldu.

Tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme heyeti, sanığın kusur durumunun tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden rapor alınması ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağdurlardan Özür Dileyip Tahliyesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement