Magnussen Şampiyon Olabilir" - Son Dakika
Spor

Magnussen Şampiyon Olabilir"

Magnussen Şampiyon Olabilir"

Avustralya Grand Prix’inde podyuma çıkmayı başaran genç pilot Kevin Magnussen’e McLaren patronu Ron Dennis’den övgüler geldi.

30.03.2014 00:16

Red Bull F1'den çekilebilir!

Sezonun ilk yarışındaki performansıyla ilk yarışında podyuma 3. sırada çıkmayı başaran Danimarkalı genç pilot, Red Bull pilotu Daniel Ricciardo'nun diskalifiye edilmesinin ardından 2. sıraya yükselmişti.

McLaren patronu Dennis'e göre, Magnussen'in henüz 21 yaşında olmasına rağmen tecrübeli takım arkadaşı Jenson Button'u geride bırakarak şampiyonluk potansiyelini ortaya koydu.

Formula 1'e çıkmadan önce Formula Renault 3.5 serisi şampiyonluğuna ulaşan genç pilot, Formula 1'deki ilk yarışında podyuma çıkan pilotlar kervanına katıldı.

Schumi 20 kilo verdi

McLaren CEO'su Dennis genç pilot için şu ifadeleri kullandı:

"Dünya şampiyonluğu için bütün özelliklere sahip zaten sürdüğü araba da bunu başarabileceğine yardımcı oluyor. Kevin, Jenson gibi müthiş bir akıl hocasına sahip olduğu için çok şanslı. İyi bir arkadaşlık kurdular. Bir yarış bir yarıştır. Kevin'in 4 yarış sonraki durumuna da bakmak lazım. Fakat onun bu kararlılığından ve yarışlara odaklanmasından hiç şüphe duymuyorum. Kevin sezona kesinlikle çok iyi hazırlandı."

Takımdan ayrılan Perez'e göre Magnussen'in daha yararlı olduğunu söyleyen Dennis, " Avustralya'da neredeyse hatasız yarış. Verdiğimiz talimatların dışına çıkmadı. Bir kez olsun pist dışına çıkmadı. Onun için şu an övgüden başka bir şey söyleyemem. Bu kadar kural değişikliği ve henüz ilk yarışı olmasına rağmen yarışta 3. Olması… Daha fazlasını kesinlikle isteyemezdim. Ona bu fırsatı verdiğim için çok mutluyum" diye konuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Magnussen Şampiyon Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement