Makine, Metal ve Otomotiv Sektörü Fuarda Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Makine, Metal ve Otomotiv Sektörü Fuarda Buluştu

Makine, Metal ve Otomotiv Sektörü Fuarda Buluştu

Makine, metal ve otomotiv sektörünün buluştuğu fuarda konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Türkiye’nin makine sektöründe 8. sırada yer aldığını belirterek, “Dünyada önde olabilmek için metalin içine akıl, iştah koymalıyız” dedi.

21.06.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makine, metal ve otomotiv sektörünün buluştuğu fuarda konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Türkiye'nin makine sektöründe 8. sırada yer aldığını belirterek, "Dünyada önde olabilmek için metalin içine akıl, iştah koymalıyız" dedi.

TÜMSİAD tarafından Bosphorus Convention Center'da düzenlenen fuarda makine, metal ve otomotiv sektörü temsilcileri bir araya getirdi. 'Sektör Günleri' kapsamında düzenlenen fuara, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ve makine, metal, otomotiv sektöründen çok sayıda firmanın temsilcisi katıldı. Makine, metal, otomotiv sektöründe iş birliğinin amaçlandığı fuarda bir birinden ilginç ürünlerin tanıtımı yapıldı. Fuarda en çok dikkat çekenler arasında Milli Eğitim Bakanlığı Robotic Proje ödüllü 'Akıllı Cankurtaran' yer aldı.

Fuara katılan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, fuarcılığın öneminden bahsederek, "Ticarete odaklanmalıyız. Bunu da kendinizi ortaya çıkarıp diğer ülkelere kendinizi göstermeniz gerekiyor. Bunun için fuarcılık çok önemlidir. Dünyada 32 bin fuar yapılıyor. Türkiye'nin ise yüzde 1 fuarcılık bütçesi var. Bizim bu tür organizasyonları büyütüp buralardan ekonomik döngü elde etmeliyiz. Bu küçük mütevazı yapının Türkiye'ye katacağı değeri düşündüğümden buraya gelmeyi tercih ettim. Bu tür fuarda sadece ürünü geliştirmek değil nasıl ihracatı artırabilirim, nasıl yurt dışına açılıp orada pazar sahibi olabilirim, nasıl iş birliği kurabilirim, bunlar düşünülerek kafamızı bunlara yormalıyız" dedi.

Makine sektörünün öneminden bahseden Sert, "Makine sektörünü çok önemlidir. Türkiye dünyada inşaat sektöründe birinci ama makine sektöründe ise 8. sıradadır. Bunu öne çekmek için metalin içine akıl, iştah koymalıyız" diye konuştu - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Makine, Metal ve Otomotiv Sektörü Fuarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement