Malatya'da Fırat Mermer Kümelenmesi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Malatya'da Fırat Mermer Kümelenmesi Kuruldu

Malatya'da Fırat Mermer Kümelenmesi kurulduğu bildirildi.

26.07.2015 12:15

Malatya'da Fırat Mermer Kümelenmesi kurulduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Kümelenme Destek Programı kapsamında Malatya'da önemli bir ekonomik değer olan mermer sektöründe kümelenme çalışması başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Akçadağ İş Adamları ve Mermer Sanayi Geliştirme Derneği ile 26 firma temsilcisinin katılımı sonucunda Fırat Mermer Kümelenmesi kurularak proje başvurusu yapıldı.

Proje uygulama alanı olarak Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi seçildi.

Mermer sektöründe atık oranının yüksek seviyelerde olduğu ve bunların değerlendirilerek ekonomiye tekrar kazandırılması gerektiği belirtiliyor.

Bu amaçla Mermer Atık Geri Dönüşüm Tesisi kurulması planlanıyor.

Proje içerisinde sektörde ara eleman yetiştirme amaçlı eğitim merkezi kurulması, ürün sergileme alanı hazırlanması, kümelenme birlikteliği tanıtım faaliyetleri ve tesisin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmaya yönelik yatırımlar da yer alıyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 5 yıllık yatırım süresi öngörülen proje için 15 milyon 417 bin lira talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da Fırat Mermer Kümelenmesi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement