Malatyalı Akademisyenlerden Bildiri Tepkisi - Son Dakika
Politika

Malatyalı Akademisyenlerden Bildiri Tepkisi

Türkeli Düşünce ve Araştırmalar Topluluğu (TÜRDAT) üyesi akademisyenler, bildiri yayımlayan akademisyenleri kınadı.

18.01.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkeli Düşünce ve Araştırmalar Topluluğu (TÜRDAT) üyesi akademisyenler, bildiri yayımlayan akademisyenleri kınadı.

TÜRDAT tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal bir devlet olduğu belirtilerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerinin milletin ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak adına yaptıkları meşru mücadeleyi sonuna kadar desteklemekteyiz" ifadelerine ver verildi.

Terörün dini ve milliyetinin bulunmadığının dile getirildiği açıklamada, "İyi terörist kötü terörist ayrımı da doğru bir yaklaşım değildir. Terör örgütü ve uzantılarının gerçekleştirdikleri katliamlar insanlığa karşı suçlar kapsamında değerlendirilmelidir. Müesses düzeni yıkmak, insanlar üzerinde meşru olmayan terör uygulamalarında bulunmanın savunulabilir hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Vatansever akademisyenler olarak terörle mücadele eden asker ve polisimizin her zaman yanlarında olduğumuzu beyan eder, şehitlerimize Allah (C.C.) den rahmet, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet diliyoruz" denildi.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin belli bölgesinde egemenlik iddia eden güruha karşı yapılan operasyonları katliam olarak nitelendiren ve memleketin üniversitelerini işgal eden akademisyenlerin kınandığı belirtildi.

Açıklama, "Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için her gün canla başla çalışan ve şehit olan bütün yiğitlerin önünde saygı ile eğiliyor en kalbi desteklerimizi sunuyoruz" ifadesiyle son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Malatyalı Akademisyenlerden Bildiri Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement