Malazgirt'te Yöresel Kıyafetlere İlgi Arttı - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Yöresel Kıyafetlere İlgi Arttı

Malazgirt'te "kiras fistan" ve "şaluşepik" diye adlandırılan yöresel kıyafetler, büyük ilgi görüyor.

09.04.2015 11:33

Malazgirt'te "kiras fistan" ve "şaluşepik" diye adlandırılan yöresel kıyafetler, büyük ilgi görüyor.

Malazgirt'te yöresel kıyafetler satan esnaflar, düğün sezonunun da gelişiyle yöresel kıyafetlere artan ilgiden oldukça memnun.

Esnaf Yusuf Zilan Yaman, mağazada hazırlayıp satışa sunduğu yöresel kıyafetlerin, kadın, erkek ve çocuklar tarafından ilgi gördüğünü belirterek, kıyafetlerin 80 ile 250 lira arasında sattığını ifade etti.

Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Yaman, şöyle konuştu:

"Barış süresinin ilçemizde olumlu etkileri gün geçtikçe daha da artıyor. Bu nedenle yöresel kıyafetlerimize olan ilgi de artıyor. ilçemize bağlı köylerimizden gelen vatandaşlar yöresel kıyafetleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Köylülerimiz önem verdikleri kutlamalara birbirinden renkli yöresel kıyafetlerle katılmayı tercih ediyor. Gelin ve damatlar bile yöresel kıyafet giyerek düğünlerini yapmaya başladılar. Bizler de her bütçeye uygun kıyafetleri hazırlayıp vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz."

Fiyatların kıyafetin modeli, kalitesi, deseni ve kullanılan taşlara göre değiştiğini ifade eden Yaman, vatandaşların kıyafette canlı renkleri tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Yöresel Kıyafetlere İlgi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement