Malezya Elçiliğinden Yetimlere Bilgisayar Desteği - Son Dakika
Güncel

Malezya Elçiliğinden Yetimlere Bilgisayar Desteği

Malezya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara'da bulunan Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğinin yetim evine bilgisayar yardımında bulundu.

20.06.2016 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara'da bulunan Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğinin yetim evine bilgisayar yardımında bulundu.

Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Dato Amran Bin Mohamed Zin, Türkiye'de 2 buçuk yıldır görev yaptığını ve elçilik olarak kalkınma fonu yardımlarının bu süreçte başladığını ifade ederek, Türkiye'deki göçmen vatandaşlar yerine, Türkiye'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarına yardım etmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Türkiye ve Malezya ilişkilerinin 2. Abdülhamid zamanından beri gelişerek devam ettiğine işaret eden Zin, son yıllarda bu durumun daha da güçlendiğini vurguladı.

Malezyalıların Türkiye'yi zaten tanıdığını, Türklerin de Malezya'yı tanımaları için gayret gösterdiklerine işaret eden Zin, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimizden beri her yıl elçiliğimizin bütçe fazlalıklarını kalkınma fonu olarak paylaşıyor, yardım faaliyetinde bulunuyoruz. Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığının tavsiye ettiği kurumları tercih ediyoruz. 2014 yılında Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Geliştirme Derneğinin Pursaklar Şubesinde bir Sevgi Evine yardımda bulunduk, geçen yıl Şentepe bölgesinde bir okulun yaklaşık 110 öğrencisine yardımda bulunduk, bu yıl Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğinin yetim evine yardımda bulunuyoruz."

Program'a Malezya'nın Ankara Büyükelçiliği temsilcileri, Ankara Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğinin Ankara görevlileri ve Malezya Teknik İşbirliği (MTCP) Mezunlar Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mehmet Şahin de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya Elçiliğinden Yetimlere Bilgisayar Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement