Mali'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Mali'deki Olaylar

Bamako'da, silahlı grupların işlediği suçların cezasız kalmasına karşı çıkan 2 binden fazla kişi "barış için yürüyüş" düzenledi.

12.09.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mali'nin başkenti Bamako'da 2 binden fazla kişi insan haklarını ihlal edenlerin cezasız kalmasını protesto etti.

Yerel ve uluslararası 20 kadar sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla bir araya gelen göstericiler "barış için yürüyüş" düzenledi. Silahlı grupların, 2012'de ülkenin kuzeyinde işlediği suçların cezasız kalmasına karşı çıkan göstericiler, "Dikkat. Uzlaşmaya evet, cezasız kalan suçlara hayır", "Barış ve uzlaşmaya tamam ancak adalet çerçevesinde" sloganları attı.

Mali İnsan Hakları Derneği, Uluslararası Af Örgütü'nün Mali kolu ve Mali Sınır Tanımayan Avukatlar örgütü gibi sivil toplum kuruluşları yayımladıkları bildiride, ülkedeki insan hakları durumundan büyük endişe duyulduğunu vurguladı.

Cezayir'de 17 Ağustos'tan bu yana hükümet ve ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplar müzakerelerde bulunuyor. 15 Temmuz'da müzakerelerin başlamasından bir gün önce silahlı bir gruba üye 42 kişi serbest bırakılmıştı.

Sivil toplum kuruluşları bu kişilerin salıverilmesini insan hakları ihlali ve adaletin bağımsızlığına darbe olarak nitelendiriyor.

Mali'nin kuzeyi, ocak 2012'de hükümet kuvvetleri ve Tuareg isyancıları arasında çıkan çatışmalardan sonra radikal gruplar tarafından işgal edilmişti. Çatışmalar yüzbinlerce kişinin ayaklanmasına neden olmuş, hükümet, Fransa'dan askeri yardım istemişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mali'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement