Malkara'da "Etkili Aile İletişimi" Konferansı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Malkara'da "Etkili Aile İletişimi" Konferansı Düzenledi

Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi tarafından "Etkili Aile İletişimi" konferansı düzenlendi.

03.12.2014 18:59

Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi tarafından "Etkili Aile İletişimi" konferansı düzenlendi.

Malkara Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Belma Özsoy, Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dernek olarak ailelere faydalı olmak istediklerini, huzurlu toplumun aileden başladığına inandıklarını belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı Sibel Varlı da, sorunların çözümü noktasında, "kişinin ilk önce kendini değiştirmeye karar vermesinin önemi", "aile normları", "çocuk eğitimleri", "etkili iletişim" gibi konuların önemine dikkati çekti.

Varlı, erkek ve bayanların nörolojik olarak  beyin yapılarının farklı olmasının aile içi iletişimi doğrudan etkilediğini ifade ederek, "Kişilerin farklı yapılarından kaynaklanan durumlarından dolayı eşler güzel iletişim için birbirlerinin sevgi dillerini kullanmak durumundadır. Eşler birbirlerinin davranışlarını, kişiliklerini ve dillerini öğrenmeleri etkili bir aile iletişimi için çok önemlidir" dedi.

Çocuk yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörün çocuğun ruh halini anlayabilmek olduğunu bildiren Varlı, şunları kaydetti:

"Çocukların davranışında ruh dünyasında dile getirmedikleri çok şey vardır, bunları gözlemleyerek ve etkili bir iletişimle anlamak çocuğun gelişimini doğrudan etkilemektedir. Eğer ruh halini anlamazsanız  çocuğun karşısında bağıran ve çaresiz bir anne, karşınızda ise ağlayan, inatlaşan ve bağıran bir çocuk bulursunuz.İletişimin teknik ve yöntemlerini, aile üyeleri ve özelliklede anne-baba mutlaka öğrenmelidir. Böylece ailede daha sıcak ilişkiler kurulacaktır. Evdeki bireylerden birinin bu konudaki mutsuzluğu diğer bireyleri de etkileyecek ve aile mutluluğunu engelleyecektir." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malkara'da 'Etkili Aile İletişimi' Konferansı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement