Maltepe'de İşten Çıkarılan Hastane Çalışanlarından "İşe İade" Talebi - Son Dakika
Güncel

Maltepe'de İşten Çıkarılan Hastane Çalışanlarından "İşe İade" Talebi

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde işten çıkarılan bir grup çalışan, hastane yönetiminden, verilen yargı kararının uygulanmasını talep etti.

25.11.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde işten çıkarılan bir grup çalışan, hastane yönetiminden, verilen yargı kararının uygulanmasını talep etti.

Hastane önünde toplanan işçiler, konuya ilişkin İş Mahkemesi ve Yargıtay kararını içeren bir pankart açarken, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" şeklinde slogan attı.

İşçiler adına konuşan Şehriban Kaya, sendikalı oldukları için 98 işçinin işten atıldığını öne sürerek, daha sonra başlatılan hukuk mücadelesinde İş Mahkemesi'nin, işçilerin işe iadesi yönünde karar verdiğini ve bu kararın Yargıtay tarafından da onandığını söyledi.

Kaya, "Bizler, hukukun gerektirdiği biçimde yasal sürelerde işbaşı yapmak üzere hastaneye başvurularımızı yaptık. Üniversite yönetiminin bize bir cevap vermek üzere 30 günlük süresi bugün doluyor. O nedenle bugün buradayız. Üniversite yönetiminden bizlere cevap vermesini istiyoruz. Artık hastane yönetimine düşen, yargı kararına uyarak tüm arkadaşlarımıza işbaşı yaptırmaktır" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maltepe'de İşten Çıkarılan Hastane Çalışanlarından 'İşe İade' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement