Manavgat'taki Şiddetli Yağışın Ardından - Son Dakika
Güncel

Manavgat'taki Şiddetli Yağışın Ardından

Manavgat\'taki Şiddetli Yağışın Ardından

Manavgat Kaymakamı Bulgurlu: "Zarar tespit komisyonlarımızın yaptığı çalışmaların ilk sonuçlarına göre 400 ev ve iş yeri tespit edildi.

27.10.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçede yaşanan sel ve su baskınlarının ardından yürütülen çalışmaların ilk sonuçlarına göre 400 ev ve iş yeri ile 250 aracın zarar gördüğünün belirlendiğini bildirdi.

Kaymakam Bulgurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 25 Ekim Cumartesi günü yaşanan şiddetli yağışın ardından sel ve su baskınları görüldüğünü belirtti.

İlk birkaç saatte metrekareye 280 kilogram yağış düştüğünü hatırlatan Bulgurlu, yoğun yağış sonucunda özellikle çukur bölgeler ile ırmak ve kanal çevresinde bulunan konut ve iş yerlerinin su baskınından etkilendiğini kaydetti.

İş yerleri ve konutların bodrum katlarında bulunan eşyaların zarar gördüğünü anlatan Bulgurlu, şöyle konuştu:

"Yapısal hasarların tespiti için zarar tespit komisyonları oluşturuldu. Kaymakamlığımızdan 8, AFAD'dan 4, Büyükşehir Belediyesinden 1, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden de 1 komisyon olmak üzere 14 komisyon çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz, başta Aydınevler, Bahçelievler, Aşağı Hisar, Eski Hisar, Aşağı Pazarcı, Sanayi, Milli Egemenlik, Yukarı Hisar, Sorgun, Side mahalleleri ile tarım arazilerin zarar gördüğü diğer yerlerde tespit çalışmalarını sürdürüyor."

Selin ilk bilançosu

Komisyonlardan gelen ilk bilgileri açıklayan Kaymakam Bulgurlu, şunları kaydetti:

"Zarar tespit komisyonlarımızın yaptığı çalışmaların ilk sonuçlarına göre 400 ev ve iş yeri tespit edildi. Emniyet Müdürlüğümüzün araçlar için yaptığı çalışmada da 250 aracın zarar gördüğü belirlendi. Bazı araçların tespiti yapılmadan servislere götürdükleri biliniyor. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor. 200 civarında çiftçilerimizden ihbar geldi. Pamuk, yer fıstığı ve kabak gibi tarım ürünlerinin zarar gördüğü gelen bilgiler arasında. Yine 3 serada hasar oluştuğu bildirildi. Bir çiftlikte çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. Komisyonlarımız bugün de çalışmalarını sürdürüyor."

"Naras Barajı'nda su 7 metre yükseldi"

Bulgurlu, Naras Barajı'nın büyük bir felaketi önlediğini ifade ederek, "Manavgat Irmağı'ndan önemli bir taşkın meydana gelmedi. Çünkü Naras Barajı bu yıl su tutmaya başlamıştı. Naras Barajı'nda su 7 metre yükseldi. Eğer Naras Barajı olmasıydı Naras Çayı'ndan gelen kontrolsüz su, Manavgat Irmağı'nı yükselterek daha büyük bir sel felaketine yol açabilirdi" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manavgat'taki Şiddetli Yağışın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement