Manisa Askf'den Vali Bektaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Manisa Askf'den Vali Bektaş'a Ziyaret

Manisa Askf\'den Vali Bektaş\'a Ziyaret

Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İsmail Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

18.07.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İsmail Aydın ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Aydın, ziyarette Manisa'daki amatör spor kulüpleri ve sporcular hakkında bilgiler verdi. İl genelinde 117 spor kulüplerinin olduğunu belirten Aydın konuşmasında, "117 kulübümüzden 90 tanesi faaliyetlere katılıyor. Geri kalan kulüplerimiz ekonomik sıkıntıdan dolayı faaliyetlere katılamıyorlar. Genelde futbol ağırlıklı diğer branşlarda faaliyet gösteren kulüplerimiz de var. Judo, güreş gibi. 90 kulüpte 5 bin 470 aktif sporcumuz var. Kulüplerde en büyük destekçimiz yerel yönetimler. Özel İdare kapanmadan önce Özel İdare bütçesinden malzeme desteği ve diğer destekler yapılıyordu. Özel İdare kapandı. Bundan sonra büyük destekçilerimiz yerel yönetimler. Kapanan beldelerimiz var. Büyük sıkıntı burada. 20 tane beldemizin faaliyet gösteren spor kulübü var. 40 beldemiz var ama 20'si faaliyet göstermiyor. Bunların geleceği sıkıntılı. İlçelerde Belediye Başkanlarımıza bu durumu anlatıyoruz. İnşallah bundan sonra biz de imkanlar çerçevesinde sporcu ve kulüp sayısını arttırmak için elimizden gayreti göstereceğiz" dedi.

Vali Bektaş da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, "Amatör spor kulüpleri sporun temeli tabi ki. Bu kulüplerin ne kadar zorluklarla yürüdüğünü hepimiz biliyoruz. Son dönemde özel idarenin ve beldelerin devreden çıkması gerçekten işi oldukça zorlaştırıyor. Umarız Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerimiz bu konuda hassas davranırlar. Biz de onları yüreklendirme konusunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Askf'den Vali Bektaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement