Manisa'da Hamile Kadının Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Hamile Kadının Öldürülmesi

Manisa'da 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı darbederek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

21.05.2015 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı darbederek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasına, Burcu Çapar'ın akrabaları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenen tanıklardan Celal Bayar Üniversitesi Acil Polikliniği Beyin Cerrahi Uzmanı Ülkü Ünlü Ünsal, Burcu Çapar'ın hastaneye geldiği anda bilincinin kapalı olduğunu ve kafasında ağır darp izlerinin bulunduğunu söyledi.

Ünsal, Çapar'ın vücudunun diğer bölgelerinde iddia edildiği gibi araçtan düşmeye benzer izlerin bulunmadığını belirterek, sanık Semih Çapar'ın da iletişim kuramayacak kadar alkollü olduğunu anlattı.

Sanık Semih Çapar, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Kayınpederim beni hastanede döverek öldüremedi, ben nasıl eşimi öldüreyim. Böyle bir şey olsa ben niye hastaneye getireyim. Söylendiği gibi kafasına sert bir cisim ile vurmuş olsam bunların izi olmaz mı? Bunun olduğuna dair hiçbir rapor bulunmamaktadır" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Çapar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık avukatı Emin Uz'un talep ettiği İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumu'ndan olayın nasıl gerçekleştiğine dair raporun beklenmesi için davayı erteledi.

Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Olay

Manisa'nın Kalemli Mahallesi'nde 11 Mayıs 2014'de Semih Çapar, kaza yaptıklarını iddia ederek 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı yaralı halde Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine getirmiş, kadının karın ve başından darp edildiğinin belirlenmesi üzerine tutuklanmıştı.

Kadın ve bebeğinin ölümü sonrası Semih Çapar hakkında, TCK'daki "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "gebe olduğu bilinen kadını öldürme", "yakın akrabayı öldürme" ve "yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Hamile Kadının Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement