Manisa'da Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Salihli ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, bazı tarım arazileri zarar gördü.

09.06.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı, bazı tarım arazileri zarar gördü.

Yağış nedeniyle Gaziler, Eskicami, Kocaçeşme ile Yeşilyurt mahallelerinde bazı ev ve işyerlerini su basması nedeniyle, belediye ekipleri su tahliyesi çalışması başlattı.

Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evi su baskınına uğrayan Necat Kızıltuğ, "Üçüncü kez evim su altında kaldı, her su baskınında da eşyaları yenilemek zorunda kaldık. Sağanak yağışlarda adeta diken üstünde duruyoruz" diye konuştu.

Dere taştı, tarım arazileri su altında kaldı

Adala Mahallesi Karataş mevkisinde dolunun ardından başlayan sağanak nedeniyle Bektaşlar Deresi de taştı. Taşkın suları ekili alan ve seraları basarken, yüzlerce dönüm tarım arazisinin su altında kaldığı bildirildi.

Bölgede inceleme yapan Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, üç gündür aralıklarla etkili olan yağışın ürünlerde ciddi zarara yol açtığını vurguladı.

Aktürk, "Odamız bünyesindeki uzman ekiplerimiz şu an Salihli'nin Taytan, Bezirganlı, Durasıllı, Adala, Dombaylı, Gökçeköy ve Çapaklı mahallelerinde zararı inceliyor. Yapılan ilk değerlendirmelere göre, üzüm bağları başta olmak üzere domates, karpuz, buğday ve mısır ekili tarlalarının doludan ve özellikle sağanak sonrası oluşan su baskınlarından etkilendiği gözlemlendi" dedi.

Adala Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Hüseyin Yüzbaşıoğlu ise ekili arazilerin yağış ve taşkınlarından zarar gördüğünü kaydederek, bu durumun ikinci ekim dönemini geciktireceğini öne sürdü.

Öte yandan, Bektaşlar Deresi'nin taşma anı, mahalledeki vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Sağanak Tarım Arazilerine Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement