Manisa - Engelli Askerler İçin Manisa'da Kına Gecesi - Son Dakika
Güncel

Manisa - Engelli Askerler İçin Manisa'da Kına Gecesi

Manisa - Engelli Askerler İçin Manisa\'da Kına Gecesi

Engelli askerler için Manisa'da kına gecesiMANİSA'da bir günlüğüne temsili askerlik yapacak 35 engelli için kına gecesi düzenlendi.

10.05.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli askerler için Manisa'da kına gecesi

MANİSA'da bir günlüğüne temsili askerlik yapacak 35 engelli için kına gecesi düzenlendi. Kınaları yakılan engelli askerler, şarkılar eşliğinde askerlik yapacak olmanın mutluluğunu aileleriyle paylaştı.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin organizasyonuyla, 13 Mayıs'ta bir günlüğüne temsili askerlik yapacak engelli askerler için Öğretmenevi Düğün Salonu'nda kına gecesi düzenlendi. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, asker adayı engelliler ile aileleri etkinliğe katıldı.

Kına gecesinde konuşma yapan Önal, "Bizim geleneklerimizde askere gideceklere kına yakılır. Engelli askerlerimizin de kınasını yaparak bir gün bile olsa askerlik heyecanını yaşamalarını sağlayacağız" dedi.

Merkez Komutanı Albay Yılmaz ise "Bizler, onları asla bir engelli gibi görmüyoruz. 13 Mayıs günü silah altına alınacaksınız ve sizlerle silah arkadaşı olacağız. Bu bizim için onur ve gurur verici bir durumdur. Sizlerin içindeki vatan sevgisi oldukça, bu vatanı sizlerle korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KINALARI YAKILDI

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve eşleri tarafından asker adayı engellilerin ellerine kına yakıldı. Gecenin sonunda davetliler ve kınaları yakılan asker engelliler çalan şarkılarla dans ederek halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Engelli Askerler İçin Manisa'da Kına Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement