Manisa Türk Sağlık Sen'den Toplu Sözleşme Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Manisa Türk Sağlık Sen'den Toplu Sözleşme Tepkisi

Manisa Türk Sağlık Sen\'den Toplu Sözleşme Tepkisi

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, 2014-2015 yılını kapsayan toplu sözleşmeyi eleştirerek, “Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı.

21.02.2015 15:24

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, 2014-2015 yılını kapsayan toplu sözleşmeyi eleştirerek, "Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşmeye göre kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı ve memurlar kaderine terk edildi." dedi.

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu ve yönetimi, Sultan Cafe'de düzenlenen toplantıda ilçe temsilcileri ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Çalışanların hakkı için mücadele veren ve alanlara inen sadece kendileri olduğunu vurgulayan Mutlu, "Her platformda dile getirdiğimiz ve ne yazık ki çalışanların yıllarca verdiği mücadele sonucu elde ettikleri toplu sözleşme hakkı, sarı sendikacılar sayesinde memurun haklarının öğütüldüğü bir çarka dönüştü. Bu toplu sözleşme Memur-Sen'ciler sayesinde memurun Sevr'i oldu. Sağlık çalışanları olarak 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 güne 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı ve memurlar kaderine terk edildi. Sağlık çalışanları için öncelikle, çalışanlarının tamamının kadrolu olmasını, yıpranma payının acilen verilmesi, döner sermayelerin emekliliğe sayılması, lisans tamamlamanın biran önce hayata geçirilmesini, ASM'lerde nöbet uygulamasının iptal edilmesin, döner sermaye kat sayılarının attırılması, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilemesi, disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi, artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, ek ödemeler, özle hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/C'lilere yardımcı hizmetlilere verilen sözün tutulmasını istiyoruz." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Türk Sağlık Sen'den Toplu Sözleşme Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement