Manisa Valisi, Emniyet Kemerine Dikkati Çekmek İçin Simülasyon Aracına Bindi - Son Dakika
Güncel

Manisa Valisi, Emniyet Kemerine Dikkati Çekmek İçin Simülasyon Aracına Bindi

Kaza anında emniyet kemeri kullanmanın önemini göstermek için tasarlanan "simülasyon aracı", Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisalılar'a denettirildi Manisa Valisi Bektaş ve Emniyet Müdürü Ceren de, konuya vatandaşın duyarlılığını arttırmak amacıyla simülasyon aracını denedi.

28.10.2014 15:27

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, trafik ekiplerinin kaza anında emniyet kemeri kullanmanın önemini göstermek için kurduğu "simülasyon aracı"nı denedi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen 'Güvenli Trafik Projesi' kapsamında, "takla atan simülasyon aracı" Manolya Meydanı'na getirildi. Emniyet kemeri kullanımının önemi vatandaşa uygulamalı olarak göstermek için kurulan simülasyon araca, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de bindi.

Vali Bektaş, araca binmeden önce yaptığı açıklamada, trafikte emniyet kemerinin kullanımının çok önemli olduğunu, bunu kaza yapmadan önce fark etmek gerektiğini söyledi. Kimsenin başına kaza gelmemesi dileğinde bulunan Bektaş, "Gerçekten insan yaşamayınca emniyet kemerinin farkını bilemiyor. Umarız hiç kimsenin başına böyle bir şey gelmez. Bunun önemini anlamak için vatandaşları simülasyon aracına binmeye davet ediyorum" dedi.

Vali Bektaş ve Emniyet Müdürü Ceren, daha sonra kendi çevresinde 360 derece dönen simülasyon aracına bindi. Bektaş ve Ceren, emniyet kemerleri takılı halde simülasyon aracıyla takla attı. Vali Bektaş, deneme sonrası "Allah kimseye yaşatmasın" dileğinde bulundu.

Simülasyon aracını emniyet kemeri takılı olmadan ve takılı halde deneyen vatandaşlardan Kadir Eren, "Kemer takı olmadığında aracın içinde bir oraya bir buraya gidip geldik. Kemer taktıktan sonra hiçbir sorun olmadı" diye konuştu.

Murat Ülkü ise, "Emniyet kemeri takmadan önce çok kötü oldu. Burada hız yoktu, hızlı gitmesi durumunda çok daha kötü olacak. Bundan sonra emniyet kemerine daha fazla önem vereceğim" şeklinde konuştu.

Manisa Yunusemre Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de simülasyon aracını denedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa Valisi, Emniyet Kemerine Dikkati Çekmek İçin Simülasyon Aracına Bindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement