Manyas'ta Domates Ekim Sahalarında Mildiyö Hastalığı Tesbit Edildi - Son Dakika
Yerel

Manyas'ta Domates Ekim Sahalarında Mildiyö Hastalığı Tesbit Edildi

Manyas\'ta Domates Ekim Sahalarında Mildiyö Hastalığı Tesbit Edildi

Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendisleri domates ekim sahalarında mildiyö hastalığı tespit ettiklerini açıkladı.

23.06.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendisleri domates ekim sahalarında mildiyö hastalığı tespit ettiklerini açıkladı.

Açıklamada, domates ekim sahalarında yapılan tarla kontrolleri sonucunda domates mildiyösü hastalığının başladığını tesbit eden mühendisler, üreticilerin mağdur olmaması ve olası verim kayıplarına sebebiyet vermemek için ilaçlı mücadeleye başlamaları gerektiğini söylediler.

Müdürlük, mildiyö hastalığının önceki yıllara göre çok erken başlamış olması, dikim tarihinin gecikmiş olması ve bitki gelişme döneminin vaktinden önce olması gibi nedenlere bağladı. Üreticilerin muhtarlar aracılığı ile uyarıldıklarını belirten yetkililer, mildiyönün aşırı nem ve sıcaklardan kaynaklandığı hasat zamanında sebze ve meyvede görüldüğünü verim ve ticari değerini düşürdüğü açıklandı.

Geçen yıl on bin dekar domates ekimi yapılırken bu yıl domates ekim sahasının 6 bin dekar olduğu bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manyas'ta Domates Ekim Sahalarında Mildiyö Hastalığı Tesbit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement