Manyas'ta Kuş Gribine Karşı Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Manyas'ta Kuş Gribine Karşı Bilgilendirme Toplantısı

Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Manyas Gölü kıyısındaki mahallelerde kuş gribine karşı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

05.02.2015 15:58

Manyas Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Manyas Gölü kıyısındaki mahallelerde kuş gribine karşı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, göçmen kuşlarla beraber kuş gribinin bulaştığı mevsime girildiğini ve dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Özelikle kanatlı hayvan besleyen üreticilere kümeslerine yabancı kuşların girmemesi için önlem alması gerektiğini vurgulayan Alan, şunları kaydetti:

"Göl kıyısında bulunan Kızıksa, Kocagöl, Hamamlı, Akçaova, Bölürceağaç, Salur mahallelerinde vatandaşları kuş gribine karşı alınması gereken önlemleri anlattık. Biyogüvenlik önlemlerine bu aylarda daha fazla dikkat etmelerini, işletmelerde çalışan personelin yabani kanatlılar ile temasları konusunda daha hassas davranmalarını, yabani kuşların yaşam alanları ve göç yollarına yakın mahallelerde kanatlı hayvanlar bu dönemlerde kapalı olarak bakılmalarını söyledik. Ayrıca kuş gribi hastalığına karşı alınacak önlemler kapsamında pazarlarda canlı kanatlı hayvan satış yasağı getirdik."

Alan, Kızıksa Mahallesi'nde 2005 yılının ekim ayı başlarında kuş gribi hastalığı görüldüğünü ve burada yüzlerce tavuğun imha edildiğini hatırlattı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manyas'ta Kuş Gribine Karşı Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement