Manzarasıyla Gelenleri Cezbediyor - Son Dakika
Yerel

Manzarasıyla Gelenleri Cezbediyor

Manzarasıyla Gelenleri Cezbediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine günübirlik gezmek için gelen vatandaşlar tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu bölgeye çıkmadan ilçeden ayrılmıyor.

21.11.2015 14:10

Muğla'nın Bodrum ilçesine günübirlik gezmek için gelen vatandaşlar tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu bölgeye çıkmadan ilçeden ayrılmıyor.

8 Tane tarihi yel değirmeninin yer aldığı bölgeye gelen vatandaşlar özellikle gün batımı saatlerinde karşılaştıkları manzaraya hayran kalıyorlar. Özellikle restore edilen ve bölgenin özelliğini yansıtan tek yel değirmenin önünde hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlar, günbatımında oluşan renk cümbüşünü de kaçırmamış oluyorlar.

Aydın'ın Didim ilçesinden günübirlik iş seyahati için Bodrum'a geldiklerini belirten Selen ve Nuri Karabacak çifti ise, Bodrum'a daha önce bir çok kez geldiklerini ancak değirmenlerin bulunduğu bölgeye hiç çıkmadıklarını söylediler. Çarşı merkezinden değirmenlerin pek belli olmadığı belirten genç çift, iş dolayısıyla bir çok turistik yere gittiklerini ancak Bodrum'da ki gibi bir günbatımına ve değirmenlerden izledikleri manzarayı başka hiçbir yerde görmediklerini dile getirdiler.

Fotoğraf tutkunlarının da sıklıkla ziyaret ettiği yel değirmenlerinde, havanın durumuna göre her gün farklı manzaralar oluşurken, bölgeye gelen doğa ve tarih tutkunu vatandaşların ortak temennisi ise,bölgenin korunarak daha güzel bir şekilde turizme kazandırılması oluyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manzarasıyla Gelenleri Cezbediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement