Maraton Ormanı Yeşeriyor - Son Dakika
Güncel

Maraton Ormanı Yeşeriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Maratonu hatıra ormanı oluşturuyor.

29.07.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Maratonu hatıra ormanı oluşturuyor. 'Yeşil Maraton' unvanıyla koşulan 36'ncı İstanbul Maratonu'na katılanların bağışladığı fidanlar ormana dönüşüyor. Ağaç Dikim Şöleni 30 Temmuz Perşembe günü Büyükçekmece'de gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni bir projeye imza atıyor. İBB Spor AŞ ve Ağaç AŞ'nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında 'Maraton Ormanı' oluşturuluyor. Geçen yıl düzenlenen 36'ncı İstanbul Avrasya Maratonu'na katılan sporcuların bağışladığı fidanlar ormana dönüşüyor.

Dünyanın sayılı maratonları arasında olan ve 'Altın Kategori' ve 'Yeşil Maraton' unvanlarıyla koşulan İstanbul Avrasya Maratonu'na katılan sporcular 5 TL karşılığında fidan bağışında bulundu. Katılımcıların bağışlarıyla 2 binin üzerinde fıstık çamı elde edildi. Fidanların dikilmesiyle birlikte dünyanın ilk 'Maraton Hatıra Ormanı' İstanbul'da oluşacak. Bu yıl ilk kez yapılan fidan kampanyası her yıl düzenlenerek Maraton Ormanı giderek büyüyecek.

DÜNYADA İLK KEZ YAPILIYOR

"Geleceğe Yeşil Adımlarla Koşuyoruz" sloganıyla yapılan İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı Ağaç Dikim Şöleni 30 Temmuz Perşembe günü saat 11.00'de Büyükçekmece Ahmediye Bölgesi İSKİ Baraj Havzası'nda gerçekleştirilecek. Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan ile çok sayıda sporcu ve fidan bağışçısı dünyanın ilk maraton hatıra ormanının ağaç dikimlerini yapacak.

"Yeşil Maraton" kategorisinde olan çevreci ve geri dönüşüme dikkat çeken özellikleriyle gerçekleşen 36. İstanbul Avrasya Maratonu'nda sporcuların su şişeleri ve göğüs numaraları geri dönüşümlü malzemeden yapıldı. İBB İstaç AŞ yarışma boyunca çıkan bütün atık malzemeleri toplayarak geri dönüşüme kazandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement