Mardin Valiliği'nden Uyarı - Son Dakika
Yerel

Mardin Valiliği'nden Uyarı

Mardin Valiliği, zorunlu olarak yapılacak su tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi açısından özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinleri ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

01.04.2015 15:11

Mardin Valiliği, zorunlu olarak yapılacak su tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi açısından özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinleri ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan bazı baraj havzalarına son günlerde düşen yoğun yağış nedeniyle baraj su seviyelerinde yükselmeler meydana geldiği bildirildi.

Devegeçidi barajında da su seviyesinde ani yükselmeler meydana geldiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu barajdan işletme programları çerçevesinde zaruri hallerde kontrollü olarak su tahliyesi yapılacaktır.Zorunlu olarak yapılacak su tahliye işlemleri esnasında can ve mal kaybının önlenmesi açısından özellikle nehir yatakları etrafındaki yerleşim birimleri sakinleri ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kamuoyuna duyurulur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Valiliği'nden Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement