Mardinliler Kadir Gecesinde Camileri Doldurdu - Son Dakika
Yerel

Mardinliler Kadir Gecesinde Camileri Doldurdu

Mardinliler Kadir Gecesinde Camileri Doldurdu

Mardinli vatandaşlar, Kadir Gecesi nedeni ile camilere akın etti.

24.07.2014 11:43  Güncelleme: 11:35

Mardinli vatandaşlar, Kadir Gecesi nedeni ile camilere akın etti.

Kadir Gecesi nedeni ile Kasımiye Medresesi'ne gelen vatandaşlar, namaz kılarak dua etti. Kasımiye Medresesi'ne gelen Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da vatandaşlarla birlikte teravih namazı kıldı. Gecenin geç saatlerine kadar vatandaşlarla birlikte dua eden Vali Mustafa Taşkesen, vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutladı.

Teravih namazından sonra mevlit programında kısa bir vaaz veren İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için çok önemli ve kutsal bir gün olduğunu belirtti. Coşkun, son yıllarda İslam dünyasındaki olumsuz olayların son bulması için böyle önemli gecelerde bolca dua edilmesi gerektiğini söyledi. Müftü Coşkun, bu gecenin, zulme uğramış mazlumlar için bir dua gecesi olması temennisinde bulunarak, "Kadir Gecemiz, mazlumlarla dayanışma gecesi olsun. Masum küçük çocuklarınıza bile ellerini açtırarak, lütfen dua ettirin. Onlar, minik ellerini açarak Rabbimiz'e şöyle dua etsin, 'Rabbim, yeryüzünün hiçbir yerinde çocuklar hunharca katledilmesin. Rabbim, bu çocukları katledenlere sen cezasını ver.' Allah dualarınızı kabul etsin. Kadriniz yüce olsun" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti, okunan ilahiler ve kasidelerle süren program, gecenin geç saatlerine kadar devam etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardinliler Kadir Gecesinde Camileri Doldurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement