Marmaris'te Çevre Duyarsızlığı Yüz Kızarttı - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Çevre Duyarsızlığı Yüz Kızarttı

Marmaris\'te Çevre Duyarsızlığı Yüz Kızarttı

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün önderliğinde Armutalan Seyir Tepesi temizlendi.

04.08.2016 16:22

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün önderliğinde Armutalan Seyir Tepesi temizlendi. 15 belediye işçisinin yaptığı temizlikte 400 poşet çöp toplandı.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Armutalan Mahallesi'nde bulunan Seyir Tepesi'nde temizlik çalışması gerçekletirdi. 15 Belediye işçisinden oluşan ekip bölgede bulunan atıkları gerek el marifetiyle gerekse de araç yardımıyla temizledi.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü,görsel açıdan Marmaris manzarasını eşsiz bir şekilde yerli ve yabancı misafirlere sunan bölgedeki kirliliğin hem insanlığa hem de manzaraya yakışmadığını dile getirdi.

Ünlü, söz konusu noktaya çöp atılması için belediye olarak konteyner koyduklarını ancak o konteynerleri bu geldiklerinde yerlerinde görmediklerini söyledi.

Yapılan temizlik çalışmalarının medyaya yansımasının ardından çevre duyarlılığının kat kat arttığını ifade eden Ünlü, koylardan çevre bölgelerden kendilerine sürekli ihbar geldiğini anlattı.

Çevre temizliği konusunda vatandaşlardan daha fazla duyarlılık beklediklerini ifade eden Ünlü," bu bölgede her ay bir temizlik çalışması yapıldığını ancak 30 günlük sürede bölgenin tekrar kirletildiğini belirterek. "Bu bölge Milli Parklara ait bir bölge. Ancak biz, çevre için çalışıyoruz. Kime ait olursa olsun temizlik çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bugün de seyir tepesi mevkiinde 15 kişilik bir temizlik ekibiyle çalışma yapıyoruz. Bir saatlik çalışmayla yaklaşık 150 torba çöp topladık. Daha da toplamaya devam ediyoruz. Çöp olarak genellikle pet şişe ve meşrubat şişeleri topladık. Ancak bazı bölgelerde moloz atıkları, çekyat ve buzdolabı parçaları bile bulduk. Vinç yardımıyla bunları da aldık" dedi.

Önceden bölgeye çok sayıda çöp konteyneri koyduklarını söyleyen Ünlü, "Rüzgar ve benzeri durumlarda uçmamaları için konteynerleri yere çekil kazıklarla monte ettik. Ancak bazı kişiler bu kazıkları da kopartarak konteynerleri yamaçtan aşağıya yuvarladı. Pek çoğunu yamacın dibinden topladık. İki tanesini de bulamadık akıbeti hakkında herhangi bir fikrimiz de yok. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha saygı bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Çevre Duyarsızlığı Yüz Kızarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement