Marmaris'te Sanat Turizmle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Sanat Turizmle Buluştu

Marmaris\'te Sanat Turizmle Buluştu

15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle Marmarisli Turizmci Ressam Ertan Yaylalı ve Kalimerhaba Derneği organizasyonu ile açılan Karma Güzel Sanatlar Sergisinde 50 sanatçının 150 eseri sergilendi.

16.04.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle Marmarisli Turizmci Ressam Ertan Yaylalı ve Kalimerhaba Derneği organizasyonu ile açılan Karma Güzel Sanatlar Sergisinde 50 sanatçının 150 eseri sergilendi.

Ulusal Turizm Haftasının başlaması ile Turizm sezonun açılışının da kutlandığı kokteylde, turizm sektörüne yön verenler sanatla buluştu.Sergiyi organize eden Kalimerhaba Derneği Başkanı tiyatro ve dizi sanatçısı Selma Sonat "Yıllardır kültürel alış verişin en yoğun yaşandığı turizm sektörüne hizmet veren tesislerin, çağdaş sanatçılarımızın eserlerinin sergilendiği güzel sanatlar galerileri şeklinde dekore edilmeleri, geleneksel el sanatlarımızın uygulamalarının yapıldığı atölye çalışmalarına kucak açmaları gerektiğini, bu şekilde kültürümüzü yerinde tanıtarak ihraç edebileceğimizi turizm yatırımcılarına ve işletmecilerine anlatmaya çalışıyoruz"dedi.

Sergiye katılanlar arasında bulunan Getob Başkanı Bülent Bülbüloğlu'na Karya'nın Altın Bebeği adlı kitabını imzalayan Arkeografik Kolaj Sanatçısı ve Yazar Raşit Öztürk, Bülbüloğluna "Elele verelim ve bölgemizi kültür ve sanatla tanıtalım" önerisinde bulundu.

Gazeteci Yazar Rifat Kalkoğlu'nun da Marmaris'i anlatan kitaplarını imzaladığı etkinlikte bir araya gelen sanatçılar ve sanatseverler açılışa katılan turizmcilere "sanatın gücünden yararlanın, farklılıklar yaratın turizme sanatın kanatlarını takarak kalitenizi yükseltin" çağrısında bulundular.Serginin ev sahipliğini üstlenen Turizmci Ressam Ertan Yaylalı, yaptığı Marmaris yağlı boya tablosunun Rusya'nın yüksek tirajlı bir turizm dergisine kapak olduğunu hatırlatarak, "Turizmde sanatı ön plana çıkardığımız zaman, hepimizin arzu ettiği, varlıklı ve kültürlü turist profiline ulaşarak onların ülkemizi tatil için tercih etmelerini sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

15 Nisan Dünya Sanat Günü Karma Güzel sanatlar sergisi 19 Nisan tarihine kadar, Yeniyol Caddesinde bulunan Marmaris Art Gallery'de açık kalacak ve her gün Saat 11.00-19.00 saatleri arası ziyaret edilebilecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Sanat Turizmle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement