Mart Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Mart Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anıldı

Mart Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anıldı

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 320'ncisi gerçekleştirildi.

28.03.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 320'ncisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Üzerinde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu ve "Onlar bir gece ansızın evlerinden alındılar ve bir daha geri dönmediler" yazılı dev pankartın açıldığı eyleme, İHD Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, insan hakları aktivistleri ve kayıp yakınları katıldı.

Eylemde, 28 Mart 2006 tarihinde Diyarbakır'da ve bölge kentlerinde toplumsal gösterilere yaşamını yitiren 7'si çocuk 13 yurttaş anıldı. Katledilen yurttaşlara için verilen hukuk mücadelesinde, yargıda cezasızlık politikasının varlığına dikkat çekilerek, faillerin yargı önüne çıkarılması talep edildi.

Oturma eyleminden önce bir konuşmada bulunan İHD Yönetim Kurulu Üyesi Muhterem Süren, 28 Mart olaylarında yaşamını yitirenlere yönelik yargının görevini yerine getirmediğini belirtti. Yaşamını yitiren yurttaşlardan sadece Mahsum Mızrak ve Enes Ata için faillere yönelik dava açıldığını belirten Süren"Bu davalarda kamuoyunun gözü önünde delillerin karartılması, faillerin korunması ile devam etmektedir. Geçen haftada bir duruşmamız vardı. Biz faillerin tutuklanmasını talebinde bulunduk, ancak failler bir kez daha korundu ve talebimiz reddedildi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, 28 Mart 2006 tarihinde başlayan ve bir hafta süren olaylarda yaşamını yitiren yurttaşlar ile tüm kayıplar anısına 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mart Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement