Matematikçiler Onların Renkli Dünyasına Bir Pencere Açtı - Son Dakika
Yerel

Matematikçiler Onların Renkli Dünyasına Bir Pencere Açtı

Matematikçiler Onların Renkli Dünyasına Bir Pencere Açtı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri Altı Nokta Körler Derneği ile birlikte “Onların Renkli Dünyası” adlı bir etkinlik düzenlendi.

25.03.2015 10:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri Altı Nokta Körler Derneği ile birlikte "Onların Renkli Dünyası" adlı bir etkinlik düzenlendi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında İlköğretim Matematik Öğretmenliği öğrencileri Emine Budak, Merve Ceylan, Emine Çınar, Derya Tar, Burcu Akkuş ve Semih Uyar'ın organize ettiği etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, dersin sorumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Hamza Çalışıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Düzenlenen etkinlik Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Sedat Çevik'in konuşması ile başladı. Daha sonra öğrencilerin, görme engellilerle ilgili merak ettiklerini dernek üyelerine sordukları soru-cevap kısmına geçildi.

Çok samimi bir ortamda geçen bu bölümde dernek üyeleri, derneğin amacı ve çalışmaları, beyaz baston eğitimi, sonradan görme engeli oluşan kişilerin ilk yaşadıkları duygular ve sonrasında hayatla olan mücadele azimleri, günlük hayatta karşılaştıkları engeller gibi konularda öğrencilere açıklamalarda bulundular.

Dernek yöneticileri şehir merkezinde özellikle kendileri için yapılan sarı şeritli kaldırımlara arabaların park etmesinin büyük bir engel olduğunu söylediler. Ayrıca doğuştan görme engeli olan kişilerde renkleri tanımamaktan kaynaklanan büyük bir duygu boşluğunun var olduğunu ve bu kişilerin gördükleri rüyaların bir radyoyu dinlemeye benzediğini söylemeleri dikkat çekti.

Etkinlik görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları gösteren, senaryosunu derneğin yönetim kurulu üyesi Sedat Cenk'in yazmış olduğu ve dernek üyelerinin sergilemiş olduğu bir skeçle devam etti. Etkinliğin sonunda ise öğrencilere dernek üyelerince bağlama ve gitardan oluşan mini bir konser verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matematikçiler Onların Renkli Dünyasına Bir Pencere Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement